zaterdag 18 april 2015

Mijmeren over Plastic

Vanochtend in de stad had ik een 'gedachte' dat heb ik wel vaker maar dit vroeg ik me nu toch echt eens af. (ik heb wel meer van die warrelende gedachten) Ik had een mooie blouse gekocht bij de winkel die regelmatig kleding aanbiedt waar wat mee is, vorig jaar bijvoorbeeld heb ik daar een hele mooie 'dure' spijkerbroek gekocht waar lijm in zat. Eenmaal thuis had ik dit zo weg dus dat was een mooie aanwinst voor maar weinig maar daar gingen mijn gedachten deze ochtend niet over.

De blouse van vanochtend werd in een plastic zak gedaan en zoals jullie misschien al weten is dit vanaf volgend jaar verboden. Nu ben ik het daar op zich mee eens en als ik naar de stad cq markt ga laat ik zoveel mogelijk alles in mijn eigen meegebrachte tas laden maar nu is mijn vraag de volgende.

Je koopt een blouse of andere kleding en die kun je op zich gewoon zonder plastic in je eigen tas meenemen maar nu ga je aansluitend naar de markt...wat dan, daar krijg je als het goed is vanaf volgend jaar ook geen plastic meer mee en komen dus je fruit en groente bovenop de net nieuw gekochte kleding te liggen met alle gevolgen van dien.

Nu ik dit zo op typ zit ik te bedenken waar een mens zich al niet 'druk' over kan maken maar wat doe je, neem je meerdere tassen mee, bedenk dan wel even dat je dan geen plastic tassen meer kan meenemen want op den duur heb je die dus zelf ook niet meer.

2 opmerkingen:

  1. Ik neem nu ook zoveel mogelijk van die katoenen tasjes mee die vaak als reclame uitgedeeld worden. En ik heb altijd een "misschientje" in mijn handtas. Dit is een opvouwbaar tasje van dunne stof, zoiets als waar parapluus van gemaakt worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga ze vanaf nu ook maar verzamelen, goede tip. Thx

    BeantwoordenVerwijderen