maandag 6 april 2015

Meterstanden/isoleren

Ik noteer elke week mijn meterstanden en aan de hand daarvan concludeer ik dat ik na het lezen van diverse blogs eigenlijk best wel veel verstook, dit terwijl ik helemaal niet thuis ben en de verwarming dan op 15 staat, zou ik dit anders moeten doen.

Ik vraag me af zou de verwarming nog lager zou kunnen als ik niet thuis ben en hoe warm en/of koud hebben jullie het als jullie niet thuis zijn of als je slaapt.

De leidingen in mijn kruipruimte zijn inmiddels geisoleerd en afgelopen weekend heb ik de leidingen bij de CV ketel gedaan.

In mijn keuken heb ik afgelopen februari dubbele beglazing laten zetten en ik hoop dit jaar dat ook nog te gaan doen in mijn slaapkamer. Dat is even afhankelijk van het feit wanneer we als VVE de nieuwe kunststoffen pui's laten plaatsen, als dat nog een jaar of vijf duurt laat ik dubbele beglazing in mijn slaapkamer plaatsen. (die kunststof puien zijn verdomd duur)

Ik vermoed dat ik behoorlijk wat kou verlies door mijn kruipruimte en ik zal daar ook zeker naar gaan kijken maar daar zit een behoorlijk prijskaartje aan en ik moet natuurlijk ook rekening houden met de VVE, het is immers een 'gemeenschappelijke' kruipruimte waar de rioleringen van het gebouw doorheen lopen en dat moet dus wel min of meer toegankelijk blijven als daar wat gebeurt.

De kruipruimte is zo hoog dat als ik recht op sta het plafond oftewel mijn vloer niet kan raken. Daar valt dus nog het ea te winnen, het is een gebouw uit 1955 en in die tijd dacht men niet aan het isoleren van een kruipruimte. Het is eigenlijk een kamer met vier opgetrokken muren, bestaand uit alleen baksteen. Ik moet daar nog eens goed over na denken en een plan van aanpak bedenken.

Suggesties en ervaringen zijn van harte welkom, hoe meer hoe beter.

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben een aantal maanden terug de ruimte geisoleerd met pir isolatie platen, ja het kost wat maar dat heb je ook wat. Wij merkte de eerste week ( in de winter) al een heel fijn effect. De vloer was een stuk warmer, helemaal toen we een maand later onder de vloer moesten zijn voor een vergeten kabel. Toen voelde manlief heel duidelijk jet warmte verschil.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heb je dat zelf gedaan of laten doen, ik zat daar namelijk ook al aan te denken.

    BeantwoordenVerwijderen