woensdag 25 februari 2015

Tanden Knarsen

De afgelopen tijd heb ik erg veel last van mijn kaak. Ik vertelde dit zo terloops afgelopen week aan een collega en die meldde dat ik misschien wel tandenknars. Ze is een voormalig tandarts assistente dus helemaal onwetend is ze ook niet.

Ik heb vervolgens ea opgezocht op internet, tja je googled wel eens en alle klachten die ik had stonden daar ook maar om nou hier gelijk naar de tandarts voor te gaan en een peperduur bitje te laten maken vond ik ook zo overdreven dus ik heb er eentje besteld op internet.

Ik heb een beetje een geschiedenis met de tandarts/paradontoloog en na de afgelopen 2 jaar waar ik 2 flapoperaties heb gehad, 4 verstandskiezen heb laten trekken en 2 gewone kiezen heb ik het wel gehad met die industrie. Het heeft overigens wel als resultaat gehad dat ik nu gezond tandvlees heb.

Ik heb nu echter wel last van de rechterboven kaak (ook van de rest van de kaak) en ik vermoed dat ik door alle stress van afgelopen tijd, huis gekocht, verhuisd, druk op het werk enz. aan het tandenknarsen ben geslagen. Ik werd laatst wakker en mijn kaak zei PLOP, nee echt dat deed het werkelijk en dat was een hele vreemde gewaarwording.

Vanochtend heb ik het bestelde anti tandenknars bitje ontvangen en conform instructies in kokend water gelegd zodat de gel vloeibaar kon worden en na een korte afkoelperiode de bit in mijn mond gestopt zodat ik deze naar de vorm van mijn tanden en kaak kon vormen door middel van bijten en met je vingers de rand goed vast te houden.

Ik was blij dat ik boven mijn wasbak stond want ik verloor een boel slijm, gatver. Even later voelde ik dat het goed zat en liet los. Het bitje moest daarna nog 30 seconden blijven zitten door er op te bijten en volgens de instructies moest de bit dan gewoon blijven zitten en dat deed het gelukkig. Ik zal het vannacht maar gaan gebruiken en dan kijken wat het resultaat is, mocht ik volgende week nog last hebben van mijn kaken dan zal ik er toch echt weer aan moeten geloven en richting de tandarts/paradontoloog moeten gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten