woensdag 18 februari 2015

Autoverzekering

Afgelopen vrijdag 14 februari kreeg ik post van mijn verzekeraar, de autoverzekering moet weer betaald worden. Ik betaal die per jaar en daar krijg ik dan extra korting voor.

De rekening was maar liefst bijna €100,00 euro duurder dan vorig jaar. Ik dacht nog, heb ik een ongeluk gehad en is mijn no-claim verdwenen, is de collectiviteitskorting, die ik via mijn werkgever krijg verdwenen, met andere woorden wat krijgen we nou zeg! Dat hij iets hoger uitvalt kan ik nog begrijpen maar dit.

Gelukkig werkt mijn zus bij dezelfde verzekeraar als waar ik mijn verzekering heb lopen dus ik heb er maar even een telefoontje aan gewaagd om eens even te informeren. Wat bleek, de maatschappij heeft de verzekering aangepast met als resultaat dat ik ineens moet betalen voor accessoires die ik er niet op of in heb zitten. Zus-lief meldde terloops dat het nu dus ook razend druk was op haar werk vanwege de vele opzeggingen die men binnen kreeg. Sommige gezinnen gingen maar liefst enkele honderden euro's meer betalen, te gek voor woorden toch. Hoe prijs je jezelf uit de markt, nou zo dus.

Ik heb nu dus voor het eerst via Independer (via Geldrace, extra punten sla ik nooit af) een andere verzekering afgesloten met min of meer dezelfde voorwaarden als die ik nu heb, geen rare fratsen, geen extra bijbetalingen voor dingen die ik niet aan mijn auto heb hangen of erin gezet heb.

Nee, gewoon een WA++, dat als mijn auto geraakt door een verdwaalde boom of gejat wordt door een Nederlander die niet weet dat hij daar niet mee mag rijden zolang het niet van hem/haar is vergoed wordt. Ik heb gewoon de basis gekozen met een klein beetje extra, mijn auto is 7 jaar oud dus die auto hoeft niet superdeluxe verzekerd te worden.

Mensen, let dus op als je binnenkort een betaling van een verzekering op de mat heb liggen, let op wat je gaat betalen en de voorwaarden. Het scheelt mij bijna €100,00 op jaarbasis om over te stappen omdat er eenzijdig werd besloten de voorwaarden aan te passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten