vrijdag 26 maart 2021

Overwinning

 Donderdagochtend heb ik de uitkijktoren van Berg & Bosch beklommen, deze is 26 meter hoog en heeft 128 treden. Een overwinning! Uitzicht was erg mooi ondanks het feit dat het wat mistig was in de verte. (volgens sommigen kun je hier op een mooie dag 40 km ver kijken)



Ik was de enige die ochtend en had de hele toren voor mijzelf. Op elke 'verdieping' nam ik even rustig de tijd om de omgeving te bewonderen en om heel even weer op adem te komen want de trappen waren stijl en lang. 

Eenmaal boven gekomen was het uitzicht het meer dan waard. Ik had heel even het gevoel uit de film Rocky met het lied 'Eye of the tiger' Maar ja, uiteindelijk moet je ook weer naar beneden. Dat vond ik enger dan naar boven omdat die trappen zo steil waren maar ook dat ging uiteindelijk goed. 

Ik ging verder met de wandeling maar besloot deze in te korten omdat mijn bovenbenen steeds zwaarder en pijnlijker werden van de 128 treden die ik had beklommen. Op dit moment terwijl ik dit schrijf, het is nu donderdagavond 22.00 zijn ze zo zwaar als lood. Ik ben benieuwd hoe dat morgen zal gaan maar dat maakt allemaal niet uit. Ik ben gewoon retetrots op mijzelf. 

Nu de volgende dag is aangebroken zijn mijn bovenbenen inderdaad wat stijf en er is echt wel wat spierpijn te bespeuren maar dat loop ik er vandaag wel uit. 

Het is het echter allemaal waard. Een kleine item kan ik nu van mijn bucketlist af strepen. Whoopie!! 😃



2 opmerkingen: