donderdag 27 augustus 2020

Laten testen

 Afgelopen dinsdag stond ik op om naar het werk te gaan en nog voordat ik goed en wel op de fiets zat niesde ik zo'n 13 keer. Ach, gatver dacht ik, hooikoorts September komt er zeker weer aan. Ik heb altijd last van hooikoorts wanneer September om de hoek komt kijken. Verder dacht ik er echter niet bij na en ik ben gewoon gaan werken.

Woensdagochtend stond ik echter op met dikke ogen, een zere keel en een snotterende neus. Oke, dit is niet meer leuk. Ik kan zo niet naar buiten, wie weet heb ik....en ik wil niemand aansteken vooral niet omdat ik in een publieke functie werk. (en laten we mijn ouders niet vergeten) Dus voorzichtigheid geboden. Ik belde de corona hotline voor het maken van een afspraak, 15 minuten in de wacht gestaan maar uiteindelijk toch een afspraak kunnen maken voor de volgende dag. De bevestiging van de afspraak kwam direct in de mail. Ik moet zeggen de snelheid waarmee e.a. werd geregeld verbaasde me. 

Direct daarna de tandarts gebeld dat ik niet op de afspraak kon komen en uitgelegd waarom. Eerst de test afwachten en daarna opnieuw een afspraak maken, gelukkig was het alleen een controle afspraak dus geen dringende zaken. Daarna mijn leidinggevende op de hoogte gebracht, die meldde direct, thuisblijven totdat je de uitslag van de test hebt gehad. 

De afspraak stond voor donderdag 11.44 (vreemde tijdstip, zo op de minuut). Ik reed met mijn auto naar de afspraak en er stond een behoorlijke lange rij. Zo'n 15 auto's voor mij en even later ongeveer hetzelfde aantal achter mij. Het ging vrij soepel en binnen een half uur stond ik met auto en al weer buiten. Eerst meld je je aan bij een hokje, daar controleren ze je gegevens en daarna rij je een stukje verder en wacht je op het handsignaal dat je mag doorrijden naar de plek van de daadwerkelijke controle. Raam pas open doen op het moment dat je bij de controlerende medewerker staat en de auto uit zetten. 

Je krijgt een zakdoek om je neus te snuiten en vervolgens wordt er een hele lange wattenstaaf in je neus geduwd. Hoofd naar achteren en heel iets schuin houden. De linkerneus holte bleek verstopt te zijn (tja, ik ben verkouden, anders was ik hier echt niet) dus er moest een 2e test gedaan worden, inmiddels liepen de tranen me over de wangen want een fijn gevoel is het niet. Het lijkt wel alsof ze je hersenen eruit proberen te schrapen. Gelukkig lukte de 2e test wel en als laatste werd er een wattenstaaf in mijn mond geduwd. Uitslag binnen 48 uur na vanavond. 

Nu is het dus afwachten, ik ga voor de zekerheid nergens naar toe. Ik weet echter bijna zeker dat het alleen een verkoudheid betreft maar dat ik dit 100% zeker weet doe ik niet, dus dan neem ik mijn verantwoordelijkheid en laat me testen. Veiligheid voor alles, ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik bijv mijn ouders (of iemand anders) besmet. Ik kan misschien weinig tot geen klachten hebben maar dat wil niet zeggen dat diegene die ik besmet hetzelfde geluk heeft. 

Ik hoop het snel te weten zodat ik gewoon weer naar buiten kan.


4 opmerkingen:

 1. Goed dat je het hebt laten testen. Die neustest is inderdaad geen pretje nee. Hopelijk heb je snel een negatieve uitslag, zodat je weer door kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De uitslag kwam vrijdag 17.20 en was gelukkig negatief. 3 dagen opgesloten zitten is niet fijn maar het moest maar. Ipv 3 weken vakantie had ik dus bijna een maand. Maandag gewoon weer naar het werk 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wat gebeurt er als je je ouders of je collega's aansteekt met een gewone verkoudheid? (want die blijft wel een weekje besmettelijk.) Dan zitten zij op hun beurt met de gebakken peren ofwel dan moeten zij ook getest worden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We blijven uit elkaars buurt, er was ook een andere collega die getest was en ook deze had een gewone verkoudheid. Daarna ook gewoon weer aan het werk. Tja, een verkoudheid kan ik ook krijgen in de supermarkt bij de bakker, de slager en ga zo maar door. Dit is nu helaas de werkelijkheid waar we mee moeten leven.

   Verwijderen