woensdag 22 mei 2019

Plastic bekertjes

Op het werk hebben wij bekertjes, wat het zijn weet ik eigenlijk niet. De een zegt karton, de ander zegt bamboe en ik weet het niet. In ieder geval ik vindt ze er vies uitzien aan de binnenkant, het lijkt wel of ze teveel lijm gebruiken bij het produceren van die dingen. Bleghhh!!!

Nu hebben wij sinds een half jaar een nieuwe manager. Ik zie haar nooit, ze heeft zich ook nog nooit voorgesteld aan ons want wij werden geacht ons maar even bij haar te komen voorstellen. Ik vindt dat vreemd want als ik ergens nieuw binnenkomt vindt ik niet meer dan beleefd om diegene die ik niet ken even een hand te geven en mezelf voor te stellen. Om een lang verhaal kort te maken, ik mag haar niet. Gelukkig heb ik niet of nauwelijks met haar te maken dus wat maak ik me druk. Ik hoor andere collega's mopperen dat ze allerlei ideeen eruit gooit en vervolgens verwacht dat dit dan ook gebeurt zonder ook maar enige kennis van zaken. Maar goed, nu is dit toch nog een lang verhaal geworden, terug naar de kern.

De manager had gekeken naar de kosten van deze bekertjes en wat bleek, er gingen er toch wel heel veel doorheen. Dat moest anders, dat kostte veel te veel. Tja, daar ben je manager voor. Er gingen er op kwartaalbasis zo'n 10.000 bekers doorheen en dat kost ons €900.

Nu ben ik er helemaal voor dat indien het kan we het e.a. aan het milieu moeten doen. Wat werd er dus gedaan, er werden bij een lokale winkel mokken gekocht, heel veel mokken. Ik was erbij toen alles in de kasten werd gezet en mokken die collega's zelf al hadden meegenomen achteloos ergens in een krat werden neergezet, geen idee waarom dat werd gedaan. (en dat weet ik nu nog niet) De persoonlijke mokken mochten blijkbaar niet niet in de keukenkastjes. (kun je het nog gekker maken)

Ik stelde toen een simpele vraag, wie gaat nu die mokken dan schoonmaken? Stilte.....tja dat moeten de gebruikers zelf doen. Mmm knikte ik en dat gaat ook echt gebeuren dacht ik daarna. De vaatwasser wordt nu al niet eens ingepakt en/of uitgepakt. Het komt er dus op neer dat diegene die zich verantwoordelijk genoeg voelen dat elke keer mogen doen.

Wat ik me ook afvraag wat is milieuvriendelijker, de bamboe bekertjes of de vaatwasser de hele dag laten draaien met een enorme hoeveelheid waterverspilling. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de nieuwigheid eraf en onze personeelskeuken een enorme puinhoop wordt. Ik ga van de week mijn mok maar eens zoeken in de krat (ja, ook ik had mijn eigen mok al meegenomen) en dan gebruik ik voortaan die mok maar en dan zorg ik zelf wel dat hij schoon wordt gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten