woensdag 27 juni 2018

Andere supermarkt

Al sinds ik naar dit deel van mijn gemeente ben verhuisd ging ik naar een Boni Supermarkt. Het was en is goedkoop en dichtbij. Echter in de loop der jaren ergerde ik me steeds meer aan hun assortiment, er was niet zo heel veel keuze. Heel langzaamaan ging ik steeds meer halen bij de AH die vreemd genoeg nog dichter bij mijn huis is dus nog iets makkelijker te bereiken voor mij. Dat was en is echter niet van doorslaggevende aard geweest.

Het viel me steeds meer op dat wanneer ik bij de B.oni mijn weekboodschappen deed ik over mijn gestelde budget van €30,00 ging. Dat is eigenlijk vreemd omdat zoals ik al zei, de keuze in die supermarkt gelimiteerd is omdat ze nu eenmaal niet zo groot zijn als AH. De B.oni is vaak ook goedkoper maar omdat ik bij de grootgrutter met een handscanner boodschappen doe hou ik mijn budget in de gaten.

Het is gewoon een psychologische grens waar ik tegen aan hik. Ik ga er wel eens overheen maar omdat die scanner mij laat zien dat de limit is bereikt stop ik. Tot nu toe heb ik dan nog wel elke keer mijn complete boodschappenlijstje al in de winkelwagen zitten als ik tegen die grens van €30,00 aan hik. Ik mis niets. Ik weet niet wat het is maar de limit van €30,00 overschrijdt ik niet meer. Soms is het een keer €31,00 maar niet vaak.  Ik zit wel vreemd in elkaar.

Het voordeel is, in mijn geval dat ik geen 'onzin' meer koop omdat ik denk dat past nog wel binnen het budget. De onzin die ik altijd kocht waren vaak zoete dingen zoals repen chocola, bonbons en ga zo maar door. Begrijp niet verkeerd, die koop ik nog steeds, ondanks het feit dat ik probeer gewicht te verliezen maar wel stukken minder. De blauwe winkel is duurder maar als je beetje oplet en de aanbiedingen in de gaten houdt kom je een heel eind. Mocht je echter toch een keer lekker luxe willen doen dan kan dat ook.

Het enige wat me echt tegen staat is dat het een stuk drukker is in die blauwe winkel. Desondanks blijf ik voorlopig maar even hier boodschappen doen, tot nu toe bevalt het en het budget vaart er wel bij. Misschien helpt het ook dat ik ook heel veel groente en fruit koop op de markt maar ja, dat deed ik ook al toen ik nog bij de B.oni shopte.


2 opmerkingen:

  1. Ik houd van de handscanner, inmiddels onmisbaar voor het hanteren van mijn budget.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is de psychologie van de mens toch grappig. Maar wel fijn dat je goedkoper uit kunt zijn bij de AH!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen