woensdag 16 mei 2018

Mini mazzeltje

Ik spaar mijn bierflesjes op, ik drink niet zo heel veel bier, maximaal 2 per week en soms weken helemaal niets. Het is vooral lekker als ze koud uit de koelkast komen op een warme zomerdag en dan lus ik alleen de rad.ler versie. De flesjes worden in een grote boodschappenkrat gezet die in de schuur staat en elke keer denk ik, die moeten weggebracht worden en je raadt het al, dat gebeurt dus niet.

Vorige week dacht ik er weer eens aan, ze moeten weggebracht worden, doe dat nu dan maar ik ging gewoon verder met iets heel belangrijks...nou ja belangrijk op dat moment. (in de zon zitten) Het bleef desondanks kriebelen en in gedachte was ik al druk bezig met het vooruitschuiven van deze 'taak'. Ik werd even boos op mezelf en in een poep en een zucht zat ik op de fiets met in elk van mijn fietstassen een volle boodschappentas met lege bierflesjes. Het waren er welgeteld 34....ik doe daar ongeveer een jaar over, kun je nagaan hoeveel alcohol ik naar binnen werk.

Het enige wat ik mee had was mijn telefoon dus ik zou ook niet in de verleiding komen om het direct weer uit te geven aan iets wat niet strikt noodzakelijk zou zijn. Op het moment dat ik de flesjes in de automaat wilde gooien verloor ik een van de tassen en rolde werkelijk de helft van de flesjes eruit. Iedereen natuurlijk gelijk kijken wat er aan de hand was omdat het een enorm lawaai produceerde. Och hemeltje lief de mensen denken nu vast dat ik een alcoholist ben met al die lege flesjes. (het gevolg daarvan weer was een tomaat hoofd).

Terwijl ik de flesjes aan het opruimen was viel mijn oog op een achtergelaten of verloren flessen-bonnetje. Er stond een bedrag van €1,50 op. Snel propte ik het in mijn boodschappentas, waarom ik dat nou snel deed, geen idee? Waarschijnlijk omdat ik me al schaamde voor zoveel lege bierflesjes die parmantig over de hele vloer aan het rollen waren en dan ging deze (alcoholistische) mevrouw ook nog bonnetjes van de grond op rapen.

Snel de flesjes inleveren, dat leverde me een bonnetje van €3,40 op en een gevonden bon van €1,50. De volgende keer als ik boodschappen doe scheelt me dat weer vwb de wekelijkse boodschappen budget. Ik ben overgestapt van de ene supermarkt naar de andere omdat ik hier bij de A.H. iets beter mijn budget in de gaten kan houden vanwege het feit dat ze een handscanner systeem hebben, het was even wennen in het begin maar het bevalt me nu uitstekend. Ik zie precies wanneer ik aan mijn week limit zit en als ik dan daadwerkelijk alle noodzakelijke boodschappen al heb ben ik veel minder geneigd om allerlei 'rotzooi' zoals koekjes, chips ed te kopen. Waarom dat nou zo is weet ik niet maar de scanner helpt.
2 opmerkingen:

  1. Ik drink geen bier, dus wist niet dat er statiegeld op de flesjes zit. Gisteren liep ik langs de overvolle glasbak en er stond een krat naast, met o.a. bierflesjes daarin. Vreemd dat mensen dat dan niet inleveren, of zit dat statiegeld niet op elk merk bier?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bofkont! Ik zweer bij de scanner; ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen