maandag 20 juli 2015

Koelkast

Vorig jaar ben ik verhuisd naar mijn appartement, in de keuken stond en staat een oude koelkast waar de vorige bewoner een complete muur om heen heeft gebouwd. Ik had destijds gezegd, laat maar staan, ik koop als ik tijd, zin en geld heb wel een nieuwe. Ik heb daar spijt van als haren op mijn hoofd. Dat ouwe ding vreet energie, vooral nu met het wat warmere weer. Ik moet dus op zoek naar een nieuwe koelkast, dat vind ik op zich helemaal niet erg.

Het probleem is echter dat dat het ouwe ding er helemaal in is gebouwd met maar een paar millimeter speling. Ik vermoed dat hij de koelkast heeft neergezet en vervolgens de muur/houtplaten eromheen heeft gebouwd. Het is heel mooi gedaan, begrijp me niet verkeerd maar praktisch is het niet. Ik krijg ook sterk het idee dat de koelkast hierdoor niet genoeg (koude) luchtstroming kan vormen en daardoor ook nog eens meer energie vraagt.

Ik had de vorige bewoner gemaild met de vraag waar in hemelsnaam heb je de stekker verstopt. Hij meldde dat dit aan de onderkant is weggewerkt. Enkele weken geleden ben ik op zoek gegaan naar de stekker, ik haalde het rooster aan de onderkant eraf en schrok in eerste instantie van de stofwolken, dat eerst maar eens schoonmaken (voor zover mogelijk) en nu op zoek naar de stekker, kan ik er bij, kan ik er niet bij, waar is dat ding. Het enige wat ik zie, met behulp van een zaklantaarn is de draad waar de stekker vermoedelijk aan is bevestigd, wat nu. Ik heb geen idee, ik denk dat ik op zoek ga naar een winkel die mij ook gelijk helpt de koelkast te verwijderen, ik krijg hem er niet in mijn eentje uit.

Komende woensdag zal ik de eerste winkel waarvan ik vermoed dat zij een behoorlijke service leveren eens bezoeken en hun mening vragen. Als zij bereid zijn mee te helpen tegen een redelijke prijs koop ik direct een koelkast, ik heb namelijk al hun site bezocht en een aantal interessante opties gezien.

1 opmerking:

  1. Misschien de kringloopwinkel eens bellen. Hoewel ik ook al heb voorgehad dat wat opgehaald moest worden op het gelijkvloers moest staan. Maar je weet nooit. Of als gratis af te halen op kapaza zetten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen