zaterdag 31 augustus 2024

Zorgtoeslag

 Ik heb een heel klein beetje zorgtoeslag. Elk jaar verbaas ik mij erover maar goed, ik laat het niet liggen. Afgelopen week kwam ik thuis en zag ik tot mijn grote schrik een envelop van die gevreesde overheidsinstantie.

Gelijk waren mijn gedachten, wat heb ik vergeten te betalen, nee ik heb toch alles betaald wat is dit nu dan weer.  Wat moet ik nu dan nog betalen? Eenmaal binnen opende ik gelijk de envelop en tot mijn verbazing stond er dat ik te weinig zorgtoeslag had ontvangen. Duh! Wat is dit nu. 

Er stond dat ik maar liefst €145 zou krijgen want ik in 2023 te weinig gehad. Mijn gegevens waren bijgewerkt tot augustus dit jaar. Wat zullen we nou krijgen, zoveel krijg ik nooit terug en dat terwijl mijn salaris omhoog is gegaan. Klopt dit wel maar voor dat ik het wist stond het al op mijn betaalrekening. Oke dan ga ik ook gebruiken. Een klein gedeelte liet ik staan en de rest ging naar de extra hypotheekaflossing. 

Alle kleine beetjes helpen om vervolgens weer een 'groot' bedrag te worden wat ik voor de aflossing kan gebruiken. Meestal los ik elke 3 a 4 maanden een bedrag af wat ik in die tijd bij elkaar heb gespaard. 

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn toch en weer lekker om in je potje voor de hypotheek aflossing te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen