maandag 11 januari 2021

Aandelenstand

In maart 2020 zag het er nog niet zo rooskleurig uit, mijn aandelen die worden beheerd waren door dat rare virus in de wereld maar liefst 12% in de min. De bank mailde me netjes zoals afgesproken maar ik raakte niet in paniek. Nu is het 2021 en sta ik gelukkig weer 4% in de plus. Dat is nog altijd beter dan wanneer je het op een spaarrekening zou zetten. 

Had je het belegde geld in 2020 willen gebruiken om je pensioen aan te vullen, je hypotheek af te betalen of iets anders 'groots' dan was je mooi in de aap gelogeerd en ja, dan zou ook ik in paniek raken. Ik kon gelukkig de rit uitzitten maar als je om wat voor een reden dan ook geld nodig had dan zou je enorm balen.

De hobby-beleggingen die ik zelf doe laat op dit moment maar liefst een plusje zien van 7%. Dit zijn echter aandelen die een groot risico lopen. Het zijn aandelen die vaak de eerste klappen krijgen bij onrust, echter zijn het ook de aandelen die als eerste herstellen na de onrust. Aangezien ik toch was ingelogd om de stand van zaken te bekijken kocht ik ook gelijk maar weer wat aandelen van de Amerikaanse beurs. De aandelen die ik kocht zijn niet zo heel duur en het bedrijf waar ze van zijn betaald maandelijks dividend uit. Niet zo heel veel maar ondertussen is het toch elke maand inmiddels $10,50 en na enkele maanden weer hun dividend te hebben ontvangen koop ik er weer wat bij. Kost mij niets dus. Ondanks alle onrust doen de beurzen het daar nu redelijk, waarschijnlijk omdat ze denken dat het vanaf 20 januari 2021 een stuk rustiger gaat worden nu die clown daar (hopelijk) vertrekt. 

De eigen portefeuille staat momenteel op bijna €2800 en dat terwijl ik in 2010 ben begonnen met (ongeveer) €750 en alleen geld heb ingelegd wat ik verdiende met clicksites. (en heel af en toe met extra geld op het moment dat de beurzen slecht liepen) Ik vermoed dat ik in totaal 'maar' zo'n €1000 zelf heb ingelegd en nu staat de portefeuille dus op €2800. Ik ben tevreden, ik ben geen grote belegger maar zoals ik al eerder meldde dit kan je niet verdienen met het bedrag wegzetten op een spaarrekening. 

Wat wil ik nu met deze beleggersrekening, ik heb het al vaker gezegd, deze wil ik gebruiken om het laatste restje van mijn hypotheek af te betalen. Dat duurt nog wel een poosje dus ik kan nog even door. Ik hoop op het moment dat ik wanneer ik het laatste stukkie van mijn hypotheek wil afbetalen dat het om en nabij de €10.000 is. Ik ga ervoor maar in de aandelen wereld weet je maar nooit. 

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik doe precies hetzelfde, met eenzelfde soort bedrag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik speur echt naar koopjes en dat vind ik het leukste. Ik koop en verkoop niet heel veel maar zo af en toe. Leuk om te weten dat er meer mensen zjjn die dit doen.

      Verwijderen