woensdag 11 maart 2020

Beleggingskans

Iedereen weet dat beleggen een emotionele zaak kan zijn, dit wordt nu dus al weer heel duidelijk. Ik raak zelf niet in paniek, mijn aandelen worden momenteel nog niet ergens voor gebruikt maar pas in de toekomst. (in dit geval wil ik het gebruiken voor het laatste loodje qua aflossing hypotheek)

Mijn eigen kleine hobby beleggingsrekening zakt momenteel als een pudding in elkaar, vergeleken met begin dit jaar scheelt het €450. Het geeft niet, dit geeft mij weer mooie mogelijkheden. Ik loer een beetje. Ik heb nu €200 overgeboekt om komende week maar eens toe te slaan, de meeste aandelen komen nu weer in mijn prijsbereik.

Nu zullen velen van jullie denken, dat is niet zoveel maar ik kan helaas niet zoveel besteden en dit heb ik van mijn buffer afgehaald. (die kan dat wel hebben) De aandelen die ik al heb heb ik eens goed bekeken, welke leveren het meeste op qua dividend en zijn ze al diep genoeg gezakt zodat het voor mij weer interessant wordt. Ik heb een plan van aanpak gemaakt. (dat hoop ik althans) Ik wil wat ik heb graag aanvullen.

Deze manier heb ik ook gebruikt toen ik er net instapte en de beurs op zijn gat lag in 2010, her en der wat aandelen gekocht waarvan ik dacht die zijn veel te goedkoop maar die komen er op den duur wel weer bovenop. Deze beleggingsrekening gebruik ik als 'speelgoed' en soms vind ik er geen klap aan en doe ik er niet veel mee maar soms speur ik de markten af. (als een amateur) en wacht op een kans zoals deze.

Deze week hoop ik weer toe te slaan, wie weet kan ik mijn beleggingen wat uitbreiden. Ik zie wel hoe de markt zich ontwikkelt. Het geld staat in ieder geval al op de rekening en wie weet sla ik mijn 'slagje'.

10:20 de Daad bij het Woord gevoegd en mijn kleine slag geslagen. Mijn portefeuille is net even wat dikker geworden. Wie weet wat de komende tijd gaat brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten