zaterdag 24 februari 2018

Jaarafrekening water

Woensdag kreeg ik via de mail mijn nieuwe termijnbedrag voor wat betreft het water in de mail. Ik ga van €8,20 naar €7,47. Ik snap er soms werkelijk niets van, ik heb dezelfde hoeveelheid water als vorig jaar verbruikt namelijk 30 kuub en ik zak met mijn termijnbedrag.

Ik hoop dit jaar nog minder te gebruiken want ik heb hele kleine dingetjes doorgevoerd waar ik inmiddels zo aan gewend ben dat ik dat blijf doen. Ik douche 1x minder in de week, beter voor mijn ohzo lieftallige huidje en beter voor het milieu. Dat scheelt natuurlijk behoorlijk en ik maak mijn WC schoon met het afwaswater. Dit is water wat ik al heb gebruikt voor de afwas en wat ik op het punt sta om door de gootsteen te gooien. Dit water kan natuurlijk alleen worden gebruikt als de afwas niet al te vuil is geweest.

Het zijn maar kleine dingetjes maar ik merk aan de meterstand van het water dat het wel scheelt en als je dat een heel jaar volhoud dan kan dat maar zo een heel kuub of meer schelen. 'Wie het kleine niet eert is het grote ook niet weerd'

Tips voor het beperken van watergebruik zijn altijd welkom. Ik heb geen balkon. Ik kan en mag niet de algemene regenpijp gebruiken om daar regenwater van af te tappen dus kom maar op. Knal die tips er maar uit, het betreft tips voor het verminderen van watergebruik. Als ik er een aantal binnen krijg zal ik ze in een volgende blog vermelden en indien mogelijk uitproberen.

1 opmerking:

  1. wij besparen water door een teiltje in de lavabo te zetten, telkens wij onze handen wassen of het eerste koude water vangen wij dit op. Dit gevulde teiltje gaat vervolgens in een emmer(ik heb 3emmers in mijn bad staan)en met die emmer spoelen we het toilet door.
    Het eerste koude water van de douche word ook in de emmers opgevangen, als we een bad nemen worden die 3 emmers ook weer gevuld en terug voor het toilet gebruikt.
    Alle kleine beetjes maken één groot, toch?! Het was eventjes wennen,maar nu gaat het als vanzelf,het is een kwestie van gewoontes :-)

    BeantwoordenVerwijderen