zondag 10 december 2017

Stress & Drukte

Zo ik heb de eerste dagen van december overleeft. Een week lang verjaardagen, her en der toch weer afspraken maar pffff ik ben er weer. Ik constateerde afgelopen week tot mijn vreugde dat ik al een week of twee geen hoofdpijn meer heb vanwege mijn fanatieke klemmen. Het bitje werkt goed, alhoewel ik het af en toe verfoei ben ik er over het algemeen tevreden mee. Als ik stress ervaar klem ik mijn kaken gedurende mijn slaap tot het punt dat ik nekpijn heb, tanden die los gaan staan en een knallende hoofdpijn.

Ik weet precies wanneer ik stress ervaar, sommige mensen eten slechter, krijgen last van hun rug maar ik ga klemmen. De maand november met al zijn gezeik op het werk en ondanks alle leuke afspraken gaf voldoende reden tot stress wat dan ook resulteerde in veelvuldig opstaan met hoofdpijn vanwege datzelfde klemmen.

Recentelijk ben ik begonnen met 'mediteren', ik wil het niet helemaal zo noemen want het is het eigenlijk niet. Wanneer ik ga slapen ga ik op mijn rug liggen en probeer me in te beelden dat ik op een zonnige eiland lig, heerlijk op het strand. (dit terwijl ik nooit op het strand lig maar goed) Heel langzaam 'loop' ik mijn lichaam langs om het per ledemaat te ontspannen, soms voel ik de spanning er als het ware uit knallen. Vooral nek en rug varen er wel bij, heel soms als ik heerlijk weg droom van verre oorden en het warme zand van een strand ontspan ik zo erg dat ik heel 'zwaar' wordt en dicht tegen een totale relax-stand aan zit. Het gebeurt niet heel vaak maar soms...heerlijk. Ik weet dan dat het klemmen tot een minimum wordt beperkt die nacht.

Op het werk is het momenteel nog steeds stresserig. We moeten allemaal een persoonlijk groeiplan maken naar aanleiding van de test. Aangezien een groot aantal van mijn 'zwakheden' in het persoonlijke karakter zit is dat retemoeilijk te omschrijven. Ik moet een plan maken om een aantal karakter punten aan te pakken. Ik heb een punt die ik vrij goed kan omschrijven en die heb ik dan ook al wel voor elkaar, omgevingsbewust. Dit kun je vrij  praktisch aanpakken maar de andere 2 punten, we moeten er totaal minimaal 3 zijn vager van constructie.

Zoals ik al zei, een heb ik er zoals eerder vermeld al omschreven,beschreven en uitgewerkt maar die andere twee zijn wat moeilijker. Je moet ze namelijk allemaal SMART neerzetten. Je moet vooruitgang zien en het liefst moet je ook nog neerzetten wanneer je dat allemaal denkt te gaan doen en hoe. (belachelijk) Je moet je zwakste punten verbeteren, in mijn geval heb ik gekozen voor initiatief tonen en samenwerking maar ja, hoe zet je die SMART neer.

Hoe meet je initiatief en samenwerking en wat voor een tijdsbestek zet je erop. Ik bedoel, het is de bedoeling dat deze twee laatste punten altijd blijven dus je kunt er geen tijd op zetten. Ik modder maar door en zie vanzelf wel of dit groeiplan in de buurt komt van wat men in gedachte heeft op dit moment.

3 opmerkingen:

 1. Dat is ook moeilijk. Misschien kun je voor de thema's initiatief tonen en samenwerking een collega inschakelen (die je vertrouwt) en dat je wekelijks bij haar checkt of ze heeft gezien dat je het gewenste gedrag voor initiatief tonen en samenwerking aangaan hebt getoond? Haar bevindingen kun je dan wekelijks of tweewekelijks opnemen in je groeiplan. Wel goed bedenken waar en wanneer je initiatief kunt tonen en de samenwerking kunt opzoeken. Ze hoeft er niet altijd bij te zijn, maar je kunt haar ook vertellen welke acties je ondernomen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat inderdaad vandaag aan een collega gevraagd of ze me feedback wil geven. Dank voor de tip!

   Verwijderen
 2. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังตลก

  BeantwoordenVerwijderen