zondag 6 november 2016

Drukke en dure maanden

Elk jaar neem ik het me weer voor, ik laat me niet meeslepen in de drukte oftewel de eindejaarsgekte. Nu is de maand november aangebroken en het begint weer of liever gezegd nu al. Op de een of andere manier lijkt iedereen zich te realiseren dat het einde van het jaar nadert en dat er nog van alles moet worden gedaan.

De komende weken zit en zat ik vol met afspraken zoals, tandarts, kapper, schoonheidsspecialist. De afgelopen week had ik een herhalingsles van de Hartstichting, dat is een avond hard werken maar gelukkig geeft zo'n avond wel veel voldoening. Er staat de komende tijd ook nog een ochtend BHV herhaling op het programma. Ik had tevens een afscheid van twee collega's die tijdens de laatste reorganisatie eruit zijn 'geknikkerd'. De herhalingsles van de Hartstichting kost €22,50 en er moest natuurlijk ook wat gekocht worden voor de twee collega's.

De komende week heb ik een afscheidsdiner van de laatste collega's, deze hebben ervoor gekozen om dit te doen met een etentje. Het bedrijf vergoed wel wat maar ook hier moet worden bijgelegd en een klein cadeautje worden gekocht. Het etentje (eten en drinken) kost me €17,50. De cadeau's die ik geef zijn niet groot, meestal is het een doos bonbons maar al die kleine bedragen maken samen een groot bedrag.

Gelukkig heeft de energiemaatschappij zijn woord gehouden en het terug te ontvangen bedrag al op mijn rekening gestort. De helft gaat zoals ik met mezelf had afgesproken naar de extra Hypotheek aflossing maar de andere helft moet er voor gaan zorgen dat ik niet in de rode cijfers eindig aan het eind van de maand. Je weet wel, geen geld maar er is nog een stukkie maand over.

In december gaat het vrolijk verder, in de eerste week heb ik zeer veel verjaardagen, vrijwel de gehele eerste week. De familie grapt altijd dat we elkaar voorlopig niet te hoeven zien tot kerst & oud en nieuw. Verjaardagen betekent cadeau's dus wederom uitgaven. Vervolgens eindigen we natuurlijk met de feestdagen en hoe je het ook wendt of keert, je hebt extra uitgaven of ze nu groot of klein zijn het zijn uitgaven die je normaal niet maakt of zou maken. Je kunt het budgetteren maar het blijven extra uitgaven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten