woensdag 9 november 2016

Diepvriesmaaltijden

Ik heb een haat/liefde verhouding met koken. Ik lust bijna geen groente dus dat is al een probleem op zich. Ik heb ook geen zin meer in koken als ik om 18.00 thuis kom van mijn werk. Ik heb dus een oplossing bedacht, ik ga ruim vooruit koken, dan maar een middag in de keuken staan om de rest van de week of zelfs maand dat minder te hoeven.

Op Pinterest ben ik op zoek gegaan naar recepten die me bevallen en manieren om dit voor elkaar te gaan krijgen. Er staat gelukkig genoeg inspiratie op de site maar nu nog de uitvoering. Ik denk dat ik begin met maar 1 of 2 gerechten om te kijken of het me lukt en of het me bevalt. Er is al een gerecht wat ik al kan gebruiken, mijn beroemde pasta pesto. Ik maak 8 porties van deze maaltijd in een middag. Een ervan eet ik diezelfde dag gelijk op en de rest gaat de vriezer in om tijdens die ene avonddienst in de week te worden genuttigd op het werk.

De bakken waarin ik zal gaan doen haal ik bij A.ction, dit zijn aluminium bakken mocht het me bevallen zal ik overstappen op plastic bakken zodat ik deze kan hergebruiken. Sommige sites op Pinterest laten zien hoe je voor een hele maand vooruit kan koken, nou dat gaat me wat te ver (maar zeg nooit nooit) Ik hoop echter om voor 2 of 3 avonden in de week iets 'gezonds' in de vriezer te hebben dat ik er zo kan uithalen en kan opwarmen of kan klaarmaken door het in de oven te schuiven.

Nu nog de tijd vinden om daadwerkelijk een aantal maaltijden in elkaar te flansen. Ook ben ik benieuwd of het me nog wat oplevert qua huishoudbudget, is dit duurder dan wat ik nu doe of juist niet.

5 opmerkingen:

 1. Het blijft altijd zoeken naar een goeie manier hier in. Toen ik nog single was kookte ik bijvoorbeeld voor twee avonden. Maar een opgewarmde prak is ook niet altijd geweldig. Het bereiden van de maaltijd is blijkbaar toch een onderdeel van het eetplezier.

  Nu heb ik een gezin en zijn de hoeveelheden groter. Ik maak nog steeds een extra grote portie. Dat is dan voor 1 of 2 personen, voor het geval mijn man of ik een keer alleen eet. Of ik voeg er nog wat nieuwe rijst aan toe en dan eet ik het samen met de kinderen.

  Pinterest is echt een uitkomst! De website van smakelijck.nl is ook een favoriet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes!! Ik moet echt ook weer wennen nu ik niet voor 1, maar voor 2 kook en met het feit dat vriend wel graag wat vlees bij z'n eten heeft, terwijl ik daar niet om geef. En omdat we meestal samen eten, hebben we er ook niet veel aan als er steeds 1 portie overblijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stamppotten zijn ideaal om in een grotere hoeveelheid te koken en zeer geschikt om later op te warmen. En dat opwarmen kan in de magnetron, oven, stoomoven of met een klontje roomboter in een koekenpan. Het levert je absoluut een voordeel op. Kant en klaar eten is duur en vaak bremzout.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken veel alleenstaanden, die in de avond een wokmaaltijd maken. Lekker, gezond en snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken veel alleenstaanden, die in de avond een wokmaaltijd maken. Lekker, gezond en snel.

  BeantwoordenVerwijderen