zondag 27 november 2016

Overstappen Zorgverzekering

Ik kreeg eind vorige week de nieuwe aanbieding van mijn zorgverzekeraar. Ik viel bijna van mijn stoel, €12,00 per maand meer. Dat is wel heel veel. Ik had een artikel gelezen, volgens mij van de consumentenbond dat een collectieve verzekering wel heel leuk is maar dat je EXTRA betaald voor 'dingen' die je helemaal niet gebruikt en dat het daardoor toch nog duurder wordt dat eigenlijk nodig zou zijn.

Dat had ik in mijn achterhoofd toen ik afgelopen week her en der eens rond keek. Ik probeerde eens de sites independer en de zorgvergelijker. De laatste site vond ik net even iets duidelijker. Je kan redelijk duidelijk in een paar kliks zien wat je wel en wat je niet krijgt bij een zorgverzekeraar.

Ik ga overstappen dat is een ding wat zeker is vooral nadat ik de aanbiedingen eens bekeek. De basisverzekering is min of meer bij iedereen hetzelfde. Ik kijk of het ziekenhuis in mijn woonplaats een contract heeft afgesloten bij de zorgverzekeraar waar ik eventueel naar toe wil en in mijn geval is mijn gebit het belangrijkste, dus een goede aanvullende tandverzekering is ook pre. Ik verhoog mijn eigen risico naar €585, dit omdat ik dit bedrag zelf kan ophoesten zonder in de problemen te komen.

Dit alles toetste ik dus in op de diverse sites en kreeg een lijst met aanbiedingen die zelfs nog onder mijn huidige maand bedrag zitten. Het was zelfs zo dat ik er ruim onder zou gaan zitten, mocht ik niets doen zou ik zoals gezegd €130 euro per maand gaan betalen maar de aanbieding die ik op het oog heb is €111 euro per maand. Dat scheelt mij dus €228 per jaar. WAT ! was mijn eerste reactie, dit kan toch niet, waar is het adertje onder het gras.

Ik ging controleren wat ik er dan allemaal bij zou willen. Ik had gedacht dat elke zorgverzekeraar zou laten zien met wie zij een contract hebben, ingedeeld per provincie ofzo maar ik kwam er niet goed uit. Ik kon bijvoorbeeld nergens mijn vaste paradontoloog vinden waar ik al geruime tijd bij ben. Ik wil graag bij deze specialist blijven omdat na al het werk wat is gedaan aan mijn gebit deze goed moet worden bijgehouden. Ik besloot mijn paradontoloog te mailen en te vragen of hij met alle zorgverzekeraars contracten had afgesloten of zal afsluiten maw is er een zorgverzekeraar waarmee hij niet werkt. Ik hoop dat er deze komende week op gereageerd gaat worden zodat ik binnenkort kan overstappen.

Hebben jullie nog suggesties waar ik op moet letten. Ik zit te denken aan het volgende;

 • de basisverzekering, (eigen risico €585)
 • aanvullende verzekering niveau 1 (incl.spoedeisende hulp Europa),
 •  aanvullende tandverzorging tot €500, dat wordt meestal aangeduid als niveau 2. 
Ik hoor graag of er nog iets is dat ik misschien vergeet, natuurlijk is altijd afhankelijk van je eigen portemonnee en gezondheid maar suggesties zijn altijd welkom omdat er misschien iets is waar ik niet aan denk.
2 opmerkingen:

 1. Goed dat je kijkt of je zorgaanbieder wel een contract heeft. Ik vind het trouwens een zorgelijke ontwikkeling dat niet alle zorgverzekeraars contracten hebben met alle ziekenhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verzekeraar zit steeds meer op de stoel vd arts, heel zorgelijk

   Verwijderen