zondag 5 juni 2016

Weggeefhoek

Wat is dat soms toch een heerlijk uitvinding dat F-book. Ik doe er niet heel veel mee, voornamelijk spelletjes en ik bekijk de levens van mijn 'vrienden'. Het zijn gelukkig echt mensen waar ik te maken mee heb of heb gehad, ik voeg niet zomaar 'vrienden' toe waarvan ik eerst eens moet bekijken waar ik ze van ken, nee ik ken ze in ieder geval ergens van, soms uit het verleden, soms zijn het collega's en sommige zijn ook in het 'echte' leven vrienden.

De weggeefhoek is ook zoiets, ik heb nu een aantal 'spulletjes' er op gezet en het is tot nu toe allemaal weggegaan. Ik verhuisde eind 2014 naar mijn eigen gekochte hutje en moest mijn huurwoning leeghalen en zag er enorm tegenop dat de laminaat vloer er ook aan moest geloven. Ik had namelijk te horen gekregen dat vluchtelingenwerk na mij het flatje zou huren en alles moest eruit zodat alles er nieuw in kon.

Ik had contact gehad met vluchtelingenwerk over het feit dat de vloer er nog hartstikke goed in lag maar nee, ik had namelijk vloerbedekking in mijn slaapkamer en ze namen het alleen over als alles laminaat was. Daar zakte mijn broek van af, de rest wilde ze ook niet. OK, dacht ik toen haatdragend, dan krijg je ook werkelijk helemaal niets. (zeg maar niets, ik weet het klein ziereg van me) Ik sloopte letterlijk en figuurlijk alles van de muren, nam alles mee of gaf het weg aan organisaties die het wel waardeerden.

Maar die vloer, tja wat te doen. Ik nam een foto en plaatste het op de weggeefhoek van F-book, het was binnen een dag weg en ze sloopten de vloer (incl.ondervloer) er zelf uit. Zo dat was geregeld. Het enige wat ik achter liet was, lamellen en 1 rolgordijn. De rest was via de weggeefhoek of de rommelhoek van F-book al weggegeven of verkocht voor een habbekrats.

Afgelopen week heb ik na lang wikken en wegen een goede stoel weggegeven, ik kreeg hem niet verkocht dus dan maar via F-book. Hij is vandaag opgehaald, de nieuwe eigenaar helemaal blij en ik helemaal blij, meer ruimte. Ik had er twee en om beide stoelen in mijn woonkamer te zetten ging gewoon niet...te groot, te lomp, dus weg ermee.

Nadat ik van de week te horen heb gekregen dat mijn baan veilig is ben ik met hernieuwde enthousiasme aan de slag gegaan. Het leven was sinds enkele lange weken in een wachtstand beland maar nu ben ik met frisse moed opnieuw gestart.

1 opmerking: