dinsdag 17 december 2019

Update plafondgat & autoschade

Nou afgelopen maandag was het dan zover, eindelijk na 2 mislukte afspraken waarbij planner van het stukadoorsbedrijf veel te laat of niet kwam opdragen werd het gat in mijn plafond van het toilet gemaakt. De daadwerkelijke stukadoor was netjes op tijd, wat zeg ik, hij was vroeg. Ikke blij. Het duurde welgeteld een klein half uurtje en toen was het gepiept. Het ziet er mooi en strak uit. Goed laten drogen en dan kan het geschilderd worden, ook hier moet ik weer een afspraak voor maken. Ik vraag wel wel even of er weer eerst een planner moet komen kijken voordat de daadwerkelijke schilder komt om e.a. te schilderen. 😉Ik ga niet nog een keer het toilet leeghalen als dat niet hoeft.

De garage waar ik mijn auto naar toe heb gebracht belde om te vragen of alle zaken omtrent de schade inmiddels waren afgehandeld, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Netjes hoor, ik begrijp ook wel dat ze dit doen om klandizie te krijgen maar desalniettemin vindt het ik erg netjes. Ik heb besloten dat ik het geld wat ik voor het herstel van mijn auto krijg wegleg en dat gaat dan naar een nieuwe (tweedehands) auto tezijnertijd. Het belletje van mijn garage hielp mij er wel aan te herinneren dat ik toch maar weer eens contact moest opnemen met mijn rechtsbijstandverzekering. Het duurde nu toch wel 'lang' voordat ik weer wat hoorde. Ik wachtte nog steeds op het geld. Vorige week heb ik maar eens contact opgenomen met de vraag of ze al wat meer wisten.

Ik kreeg binnen 48 uur antwoord dat het geld zo snel mogelijk op mijn rekening werd gestort. WAT! Nu vraag ik mij af wat er was gebeurd als ik nog een aantal weken niets had gezegd, hadden ze het dan niet gestort? Het was allemaal een beetje toevallig maar goed, het staat nu op mijn rekening. Ik heb het gelijk verdeeld over de verschillende potjes. Het grootste gedeelte is naar het potje voor de nieuwe auto gegaan. Daar staat inmiddels een behoorlijk bedrag op, mijn tweedehands auto's kosten meestal zo'n €5000 dus dat schiet aardig op. Ik hoop mijn huidige auto ondanks de schade nog zo'n 3 a 4 jaar te rijden, hij is dan 16 jaar oud en in mijn ervaring beginnen dan de gebreken zich te uiten. M.a.w de rekening van de APK en onderhoud wordt dan te hoog is mijn ervaring en is het beter om naar een nieuwe tweedehands te kijken.

De rest van de schade uitbetaling heb ik in het potje voor de extra hypotheekaflossing gedaan. Dit betreft de extra aflossing die gepland staat voor eind 2020 en net als vorig jaar heb ik weer een goede start gemaakt. Het einddoel is hetzelfde als de andere jaren maar ik probeer dit keer iets meer, wie weet lukt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten