vrijdag 30 augustus 2019

Autoschade

Ik lag donderdagochtend heerlijk te lezen in mijn bedje toen ik om 09.15 door mijn bovenbuurvrouw werd gebeld. Ze hebben tegen je auto aangezeten, er wordt nu een briefje onder je ruitenwissers gelegd. Ik uit bed, snel aangekleed (in sportkleding aangezien ik toch al van plan was daar heen te gaan) en hups naar buiten.

Bij mijn auto aangekomen stond daar een grote zwarte bestelbus voor en twee personen drettelden heen en weer en de derde zat een beetje verdwaasd achter het stuur. Ze stelden zich netjes voor en legde uit wat er was gebeurt. De chauffeuse was onwel geworden en had helaas een gedeelte van mijn auto als rem gebruikt. Ik kon me niet beheersen en er rolde een welgemeende vloek (het woord begon met een K) over mijn lippen. Ik verontschuldigde me maar men was vol begrip en ze vonden dat ik het nogal luchtig opnam. Tja, wat kun je eraan doen, als ik enorm ga vloeken, tieren en/of schelden dan zitten die deuken er nog steeds die gaan echt niet weg omdat ik zo tekeer ga. De situatie wordt dan gespannen en dat helpt ook niet.

Ik informeerde even naar de chauffeuse maar die was nog steeds niet helemaal in orde, de bijrijder was al aan de telefoon om een bezoek bij de huisarts te regelen maar terwijl we stonden te praten en telefoonnummers aan het uitwisselen waren werd ze weer niet goed. De bijrijder, haar man bleek later besloot daarop maar de ambulance te bellen, hij vertrouwde het niet. Ze excuseerden zich nogmaals voor de schade waarop ik antwoordde, dit is materiele schade de gezondheid van uw vrouw is nu belangrijker.

Ik had inmiddels zijn telefoonnummer en besloot daarop maar weer terug naar mijn huis te gaan, ze hebben geen publiek nodig. (ik heb een hekel aan ramptoeristen vandaar dat ik maar vertrok) Ik besloot dan ook maar direct te gaan sporten, ik haalde mijn sporttas op en vertrok. Eenmaal weer thuis aangekomen vertelde de buurvrouw dat de ambulance met gillende sirene's was gekomen en ook weer met gillende sirenes was vertrokken. Hopelijk komt alles goed.

Vanochtend een afspraak bij een nieuwe garage gemaakt aangezien mijn oude is dicht gegaan en ik weet het niet. Volgens google had deze garage goede reviews vwb service maar toen ik daar kwam, was het een ieniminnie dingetje, twee oudere (zware) mannen zaten in een donker kantoortje. Er werd een blik op mijn auto geworden en er werd een bedrag genoemd. Ik ga het gewoon uitproberen en we zien wel waar het schip strand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten