vrijdag 14 december 2018

Wisselen of niet wisselen, dat is de zorgvraag

Ik heb een paar daagjes vrij en besloot dat een van die dagen besteedt zou worden aan de administratie waaronder het zoeken naar een eventuele andere zorgverzekering. Misschien kon ik ergens anders nog iets beter krijgen, het gras is altijd groener aan de andere kant en ga zo maar door.

In 2019 betaal ik €113,50 per maand, hoogste eigen risico en aanvullende tandverzorging tot €500. Het collectief van de vakbond liep dit jaar af dus daar ging ik, op zoek naar wat anders, wat beters wellicht, minder kosten.

Aan het eind van de ochtend bleek, na al dat gezoek dat ik nog steeds goed zit. Ik had er eentje die goedkoper was, welgeteld €0,50 per maand. Nee, dan blijf ik liever waar ik zit. Bij mijn huidige zorgverzekering weet ik hoe men werkt en die €0,50 neem ik dan (bewust) maar voor lief.

Het bleek dat ik via een zorginstelling bij mijn zelfde zorgverzekeraar nog wat extra 'dingetjes' krijg dus dat heb ik dan wel gedaan. Wat dat nou allemaal precies is, weet ik nog niet allemaal maar het maandbedrag werd er niet door verhoogd (of verlaagd) maar iets extra's sla ik nooit af. Je weet maar nooit waar het goed voor is.

Ik blijf dus bij mijn huidige zorgverzekeraar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten