woensdag 7 juni 2017

Verhoging energieprijzen

Gisteren kreeg ik een brief van mijn energie leverancier. De energie prijzen gaan omhoog of liever gezegd mijn vaste en variabele leveringskosten stijgen.

Het stond als volgt in de brief;

Uw variabele leveringskosten voor stroom zijn gelijk gebleven
Uw vaste leveringskosten voor stroom zijn gelijk gebleven
Uw variabele leveringskosten voor gas zijn gestegen *
Uw vaste leveringskosten voor gas zijn gestegen*
De overheidsheffingen voor stroom zijn gelijk gebleven
De overheidsheffingen voor gas zijn gelijk gebleven
De netbeheerkosten zijn gelijk gelijk gebleven

Die sterretjes heb ik er dan maar even achter gezet. De leverancier had even voor mij gekeken of mijn maandelijkse termijn nog in orde was. Een termijnbedragcheck zoals zij dat noemen. Gelukkig is dit tot nu toe in orde.

Ik vroeg mij af wie die centjes krijgt, zo te zien is de schuldige niet de overheid en ook de netbeheerder is niet de boosdoener, wie krijgt dan mijn centjes om het gas te leveren. Het variabele aspect heb ik wel door, het ene jaar is het andere niet. Het ligt er maar net aan hoe men inkoopt maar nu nog de vaste leveringskosten wie krijgt daar de centjes van.

Ik moest het even opzoeken maar nu blijkt dat de energieleverancier dit zelf kan bepalen. Nou zakt me de broek spontaan op de enkels, dan is dit toch niet vast dan is dit ook gewoon variabel. Het is een soort abonnement die je betaalt aan je leverancier dus dan klopt het woord vaste leveringskosten ook niet helemaal. Gas prijs omhoog dan gaat blijkbaar ook de vaste leveringskosten omhoog dat noem ik dus niet VAST. Noem het paard dan gewoon bij zijn naam en zet het onder een gezamenlijke noemer op de rekening namelijk variabele leveringskosten.


2 opmerkingen:

  1. Dat snap ik ook niet zo of bedoelen ze ermee dat je er niet voor kunt kiezen om de leveringskosten variabel te maken? De prijzen van personeel, gebouwen, onderhoud etc. kunnen nl alleen maar stijgen. Er is geen manier waarop je deze goedkoper kunt maken, dus je zult altijd met prijsstijgingen voor de levering te maken krijgen, nooit met een prijsverlaging.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. FINANCIERING cirkel INC (fundingcircleplc@gmail.com)

    Hallo ben Nathan Davidson een zakenman die kon leven in te blazen zijn stervende bedrijf door de hulp van een Godsent geldschieter bekend als Jason Raymond de CEO van financiering cirkel INC. Am resident op 1542 Main St, Buffalo, NY... Goed bent u probeert te starten van een bedrijf vestigen uw schuld, het uitbreiden van uw bestaande één, moet geld voor de aankoop van leveringen. Zijn u geweest having werkstuk pogingen om een goede Credit Facility, ik wil dat je om te weten dat financiering cirkel Inc de juiste plaats is voor u om op te lossen al uw financiële probleem omdat ben een levende getuigenis en ik kan niet dit bij mezelf gewoon blijven wanneer anderen op zoek bent naar een manier om financieel worden opgeheven... Ik wil u allen dit Godsent geldschieter met de details zoals in andere deelgenoot van deze geweldige kans E-mail contact opnemen met: fundingcircleplc@gmail.com of bel/tekst +14067326622

    BeantwoordenVerwijderen