donderdag 19 mei 2016

Stilte & Genieten

Toen ik hier pas woonde werd ik met regelmaat midden in de nacht wakker van de ....stilte. Vreemd maar toch echt waar. Ik heb altijd gewoond aan een hele drukke straat, waar ook s'nachts nog voldoende auto's, vrachtwagens heen en weer reden. Als ik s'avonds naar mijn televisie keek, kon ik de ramen niet open hebben omdat ik dan de televisie niet meer kon verstaan. De flats waren zo dicht op elkaar gezet dat welk geluid dan ook enorm werd versterkt tussen de twee gebouwen.

Er zat bovendien een industrie terrein in de buurt waar de vrachtwagens, ja je raadt het al wel, rond een uur of 4 begonnen met rijden. Dat werd gelukkig na een aantal jaren aangepast, de rij route richting de snelweg werd nu via de achterzijde van het terrein omgeleid en dat scheelde veel.

Er waren ook nog eens 3 scholen in de buurt, 2 basisscholen en een Fruytier school (de rokjes) die zijn leerlingen tussen 2 gebouwen heen en weer liet gaan. Het resultaat was dat hele massa's tussen de flats heen en weer liepen en daar hoort dan blijkbaar bij, keiharde muziek op je smartphone, alles wat je niet op eet gooi je gewoon van je af en keihard gekrijs. Wat mij ook opviel was dat er enorm veel werd gerookt door deze jongelui, ik dacht dat het steeds minder werd maar jongelui van deze school, niet te zuinig en waar werden de peuken neergegooid....

Ik woonde er bijna 17 jaar en als je er tussen in woont wen je eraan en valt het allemaal wel mee. (alhoewel het de laatste jaren steeds erger werd) Nu ik echter hier woon valt het verschil me enorm op. Ik zit nu bijvoorbeeld in de woonkamer en hoor de vogels buiten hele concerten fluiten (dit met raam dicht, omdat ik het koud had) en ik geniet.

Gedurende de zomer, in het weekend wil je ook nog wel eens de dierentuin horen die hier in de buurt zit, de brulapen en gibbons maken er soms een wedstrijd van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten