zaterdag 14 mei 2016

Belastingteruggave

Gisteren kreeg ik de blauwe envelop in de bus, dit terwijl ik ook al een berichtje in mijn inbox van de inmiddels bekende website had gekregen. Hoe bedoel je het een zeggen en het andere doen. De blauwe envelop verdwijnt om vervolgens deze alsnog in de bus te krijgen terwijl je digitaal aangifte hebt gedaan.

Ik vindt dat diegene die digitaal aangifte hebben gedaan er ook voor kiezen om een digitaal antwoord terug te krijgen, wel je burgers min of meer verplichten digitaal aangifte te doen en dan als overheid er zelf lak aan hebben. Soms heeft onze overheid een vreemde bedrijfsvoering.

Het bedrag wat ik zou terug krijgen was dusdanig laag dat ik had verwacht dat ze dit niet zouden doen maar tot mijn vreugde krijg ik het fortuin van maar liefst €32,00 toch teruggestort. Wat zal ik ermee doen !

We gaan binnenkort uit eten met onze ploeg, de laatste keer voordat de ontslagronde begint zodat we voor het allerlaatst in de oude formatie bij elkaar zijn. Er gaan maar liefst 17 collega's mee. Het belastinggeld gaat dus daar naar toe. Samen met een collega heb ik een restaurant uitgezocht waar we nog niet zijn geweest, de tapas variant hangt ons inmiddels de neus uit dus we hebben gekozen voor een standaard restaurant dit keer. Het staat goed bekend en de collega waarmee ik had georganiseerd is even langs gegaan om het van binnen te bekijken en heeft direct de tafels gereserveerd.

Het geld is dus al weer uitgegeven voordat het binnen is, wat wil je ook met zulke hoge bedragen, maar let wel, wie het kleine niet eert is het grote ook niet waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten