zaterdag 31 augustus 2024

Zorgtoeslag

 Ik heb een heel klein beetje zorgtoeslag. Elk jaar verbaas ik mij erover maar goed, ik laat het niet liggen. Afgelopen week kwam ik thuis en zag ik tot mijn grote schrik een envelop van die gevreesde overheidsinstantie.

Gelijk waren mijn gedachten, wat heb ik vergeten te betalen, nee ik heb toch alles betaald wat is dit nu dan weer.  Wat moet ik nu dan nog betalen? Eenmaal binnen opende ik gelijk de envelop en tot mijn verbazing stond er dat ik te weinig zorgtoeslag had ontvangen. Duh! Wat is dit nu. 

Er stond dat ik maar liefst €145 zou krijgen want ik in 2023 te weinig gehad. Mijn gegevens waren bijgewerkt tot augustus dit jaar. Wat zullen we nou krijgen, zoveel krijg ik nooit terug en dat terwijl mijn salaris omhoog is gegaan. Klopt dit wel maar voor dat ik het wist stond het al op mijn betaalrekening. Oke dan ga ik ook gebruiken. Een klein gedeelte liet ik staan en de rest ging naar de extra hypotheekaflossing. 

Alle kleine beetjes helpen om vervolgens weer een 'groot' bedrag te worden wat ik voor de aflossing kan gebruiken. Meestal los ik elke 3 a 4 maanden een bedrag af wat ik in die tijd bij elkaar heb gespaard. 

zondag 25 augustus 2024

Vakantie

 Dit jaar ben ik redelijk 'uitgerust' aan mijn vakantie begonnen. Dat dacht ik tenminste, nu is mijn eerste week voorbij en ben ik erachter dat ik inderdaad redelijk uitgerust aan mijn vakantie ben begonnen maar nog wel 'aan' sta. Daarmee wil ik zeggen dat ik zoveel mogelijk wil doen in zo'n kort mogelijke tijd alsof ik maar 1 dag verlof heb i.p.v. 3 weken. Een gehaast gevoel dat nog niet wil verdwijnen. 

De eerste week ben ik veel uit eten geweest (lunchen), naar een curiosa markt geweest, veel gefietst en gezwommen. Ik moet nog even mijn uitknop vinden. Ook ben ik op zoek geweest naar een duo-rolgordijn maar heb die nog niet weten te vinden. Ik denk dat het bestellen wordt want mijn kleur zit er niet bij. De maat wel maar niet de kleur. 

De komende week ga ik in ieder geval uit eten met een vriendin en wil ik wat verder weg fietsen en dan ook gelijk lekker daar lunchen. Als het goed is wordt het weer wat zonniger en dat fietst net even wat lekkerder dan elke keer de dreiging van een bui. Gelukkig heb ik die niet of nauwelijks gehad maar als je een donkere lucht ziet aankomen dan denk ik je niet ik ga even een uur fietsen om daar eens te kijken voor wat betreft een leuke lunchplek. 

Ik heb gedurende het afgelopen jaar elke keer wat geld apart gezet zodat ik met een gerust hart uitbundig overal kan gaan lunchen gedurende deze vakantie. Maar na deze eerste vakantie week had ik nog genoeg op mijn lopende rekening staan dat ik nog niet eens mijn vakantiegeld ben toegekomen wat zeg ik, er staat nog genoeg op om het heel misschien nog wel een week uit te zingen. Ik had wat zuinig aan gedaan in de maand ervoor dus had wat extra op de betaalrekening staan. Normaal doe ik dat niet, al het extra overgebleven geld gaat naar de aflossing maar niet deze keer. Nu is het voor mijn vakantie. 

Hopelijk lukt het mij om in de deze tweede week de uitknop te vinden zodat ik nog meer kan genieten van het niets moet, alles mag gevoel.


woensdag 21 augustus 2024

Boodschappen Maand Augustus 2024

 25 Juli Boni Supermarkt €39,62 Ik moest wat kruiden halen, tegenwoordig haal ik die bij de Turkse Supermarkt, grotere verpakking en goedkoper maar deze was ik vergeten. Ook haal ik tegenwoordig kaas voor mijn ouders bij deze supermarkt. Die vinden ze lekker en is niet extreem duur, dus eigenlijk kan ik om de week nog eens €4,65 van de eindrekening afhalen. 

1 augustus Boni Supermarkt €27,43 Niet veel leuk aanbiedingen maar wel lekkere shoarmavlees in de aanbieding dus dat gehaald en in 4 porties verdeeld zodat ik dit lekker in de pitabroodjes kan doen. Mjammie.

8 Augustus Boni Supermarkt €37.07 Ik moest kaas voor mijzelf kopen en er was lekker ijs in de aanbieding. 

15 Augustus Boni Supermarkt €36,22 De pindakaas was in de aanbieding. 2 potten ingeslagen. 

De totale boodschappen voor de maand Augustus bedroegen €140,34

zaterdag 17 augustus 2024

Hypotheekmijlpaal

 Vandaag loste ik weer wat extra af en met dat bedrag kwam ik net onder de €60.000. Mijn resterende hypotheekbedrag is nu €59,800 en een beetje. Als ik zo blijf (en kan doorgaan) ben ik binnen 7 jaar hypotheekvrij. Nu rijst de vraag, wil ik dat ook. Nou dat zien we dan wel weer. Het politieke en financiele landschap kan dan wel weer zo veranderd zijn dat het ongunstig kan zijn of juist wel gunstig. 

In mijn ogen blijft een hypotheek toch een schuld die je uiteindelijk moet aflossen dus voorlopig blijf ik extra aflossen al was het alleen maar omdat dan mijn vaste lasten blijven dalen. Maar goed dit zijn allemaal plannen zoals ik nu in het leven sta. Dit kan allemaal in een oogwenk veranderen maar ik ga maar even uit van het goede. 

Ik ben in ieder geval harstikke blij met de extra aflossing en de mijlpaal die ik daardoor heb gehaald. Ze geven altijd een indicatie van wat het nieuwe aflosbedrag wordt. Dat scheelt altijd een paar centen maar de indicatie die ze gaven is €357,50 bruto (dat wordt altijd een paar cent lager maar goed dat is peanuts)

Volgend jaar zal ik het extra aflossen wel weer aangeven bij de belasting zodat mijn hypotheekaftrek kan worden aangepast. Dit moet je altijd goed in de gaten houden want als je dit niet doet komen ze uiteindelijk na afloop en vragen ze het teveel betaald hypotheekrente weer terug. Ik doe dat eens in de 3 a 4 jaar. Ik los namelijk niet hele grote bedragen af dus dat loopt niet zo'n vaart. Hoe meer je aflost, hoe lager je hypotheekaftrek wordt. Dat geeft niet want dat geeft aan dat ik op de goede weg ben.