zondag 27 augustus 2017

Bios

Dit jaar ga ik niet op vakantie. Ik heb thuis nog zat dingetjes te doen. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet heerlijk geniet van allerlei kleine geluksmomentjes. Een heerlijk ijsje halen, lekker in het zonnetje zitten, later opstaan en ga zo maar door.

De afgelopen week ben ik ook al twee keer naar de bioscoop geweest. Ik heb zo'n maandkaart gekocht, je moet deze minimaal 4 maanden hebben voordat je deze weer mag opzeggen. De eerste keer ging ik om 17.00 op een zondag hopende dat het niet zo druk was. Sommige mensen weten zich totaal niet te gedragen in zo'n zaal en daar heb ik zo'n gruwelijke hekel aan dat het me mijn bloeddruk kost om niets te zeggen. Ik had pech, de zaal was zo goed als uitverkocht waaronder een paar giebelende pubertrutjes die op mijn plaats zaten. Ik liep rustig naar mijn stoel toe en meldde dat deze toch echt voor mij gereserveerd was, gelukkig gingen ze zonder morren weg en liepen OVER de stoelen naar hun werkelijk zitplaats.

Die giebelende pubertrutjes waren constant bezig met allerlei meidendingetjes totdat een hele zware stem ineens zei dat ze nu hun bek moesten dichthouden anders gebeurde er wat. Ik zuchtte eens diep en genoot vanaf toen van de film. Gelukkig heeft zo'n grote film een behoorlijke voorstuk, lees reclame en voorstukjes van andere films zodat de zaal nagenoeg nog helemaal niets van de film had gemist. Er was een een stel naast mij komen zitten en die kwamen er in de pauze achter wat die pubertrutjes allemaal hadden achtergelaten in hun stoelen. Ze waren kortom niet heel blij met deze donaties. Ik heb maar niets gezegd want anders was er gedonder in de tent.

Desondanks heb ik genoten van de film, het was een heerlijke blockbuster namelijk Planet of the Apes. Na de pauze waarin ik alleen een heel klein zakje (dure) chips had gekocht ging het verder. Ik was pas om 20.30 weer thuis. Al met al een lange film dus. De pubermeisjes hadden het ook nog voor elkaar gekregen om ruzie te krijgen met enkele andere pubermeisjes en de hormonen vlogen in het rond maar weet je, niet mijn probleem, zoek het lekker zelf uit.

Ook vandaag besloot ik weer naar de film te gaan, dit keer om 11.00. Ik wilde wel eens weten wie net zo gek als ik was om op dat tijdstip naar de film te gaan. Nou, het waren er niet veel. Ik zat in de grote zaal met welgeteld totaal 3 andere mensen. Toen het pauze was kwam het personeel vragen of we direct wilden kijken of inderdaad toch een pauze wilden. Er werd even door ons overlegd maar unaniem besloten we om direct door te gaan. Ook dit keer was het een zeer amusante film, er werd gigantisch in gevloekt maar op de een of andere wijze paste dat ook wel weer. Ik zat om 11.00 in de zaal en stapte om 13.15 het licht weer in.

De rest van de middag heb ik lekker in het zonnetje doorgebracht met een boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten