zaterdag 24 december 2016

Kerst verbazing

Afgelopen week al de laatste inkopen gedaan voor kerst. Na enig aarzelen alsnog mijn ouders uitgenodigd. Ik ga immers ook al op tweede kerstdag met ze op stap maar omdat mijn zus het alleen met haar eigen familie wil vieren en mijn broer en zijn gezin oa moeten werken zouden ze op eerste kerstdag alleen zijn. Dat was geen ramp volgens mijn moeder maar ik voelde toch dat ze het leuk zouden vinden als ik ze zou uitnodigen en waarom ook niet, het kan het laatste jaar zijn dat ze er zijn. De leeftijd gaat parten spelen en hadden ze bovendien nog nooit in mijn ahum, nieuwe huis gegeten en dat kan natuurlijk niet.

Ik maak er geen wild feest van, menu zit in mijn hoofd en is een simpele maar ietwat luxere maaltijd dan normaal. Vooraf kalfsragout, hoofdmenu een honing mosterd beenham met pesto aardappeltjes en het dessert is een stroopwafel tiramisu.

In de supermarkt val ik van de ene verbazing in de andere, karren volgepropt met allerlei spullen. Ik ga nu aan mezelf twijfelen, heb ik wat gemist, staat de derde wereldoorlog op het punt van uitbreken, komt de storm van de eeuw eraan, de supermarkten worden het komend halfjaar niet meer bevoorraad en blijven dicht wat is er in hemelsnaam aan de hand ?

De bedragen van boven de honderd euro (en hoger) vliegen me om de oren en dan ik, een mandje met laatste restjes inclusief de weekboodschappen, totaalbedrag 25 euro. Natuurlijk heb ik ook wat meer gekocht dan gebruikelijk maar in vergelijking met de rest loop ik blijkbaar ver achter en daar ben ik blij om, dit over 'the top' gedoe hoeft echt niet voor mij.

Ik heb een hekel aan de massa hysterie die blijkbaar elk jaar losbarst rondom dit feest. Alles moet en daar heb ik een grondige hekel aan gekregen. Het liefste zou ik mezelf twee dagen opsluiten, filmpje kijken, wat kleine hapjes en drankjes en genieten maar helaas, men 'verwacht' toch het een en ander. Ik ga daar tot op zekere hoogte in mee maar genoeg is genoeg en dat punt heb ik nu bereikt.


Ik wens iedereen gelukkige, gezonde maar vooral ook veilige kerstdagen toe. 

2 opmerkingen:

  1. Ik begrijp het ook niet waarom mensen zo veel luxe boodschappen kopen. Fijne kerst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon je eigen weg volgen. Om te bedenken dat veel van die enorme kerstboodschappen in de vuilnisbak belanden, schandelijk...

    BeantwoordenVerwijderen