zaterdag 22 oktober 2016

Spierpijn

Woensdag ging ik vol goede moed richting Sportschool, ik doe dat gemiddeld twee keer per week maar vanwege omstandigheden was dit gereduceerd tot 1 keer per week de afgelopen tijd. De vorige dag had ik vanaf mijn werk een mooi nieuw oefenboek meegenomen voor wat betreft krachttraining. Ik had daar een tweetal oefeningen uit gehaald die ik wel eens wilde doen.

Het waren niet al te moeilijke oefeningen, een achtje draaien rondom je benen met een kettlebelt en een oefening met een medicijnbal. Ik ging aan de slag en toe ik eenmaal warm was gedraaid ging ik aan de slag met de nieuwe oefeningen. De oefening met de 2 kg bal ging redelijk maar ik was niet erg stabiel tijdens de oefening dus ik vereenvoudigde hem. De 2 kg bal werd omgewisseld voor een 3 kg bal en nu ging de vereenvoudigde oefening  uitstekend. Ik vroeg me nog af waarom deze oefening in hemelsnaam in dat boek over krachttraining stond omdat het allemaal vrij soepel ging. Bij de laatste set verwisselde ik de 3 kg bal voor de 4 kg bal. Er was geadviseerd om te beginnen met lichte gewichten zodat je de oefening correct kon uitvoeren.

Toen de kettlebelt oefening, dat ging heerlijk alleen ik moest goed in de gaten houden dat ik een rechte rug behield, je hebt al vrij snel de neiging om je rug te krommen en dat mocht niet. Eenmaal klaar met deze oefening voelde ik al wel mijn benen maar dat kon ook komen omdat ik iets te fanatiek met een cardio oefening was bezig geweest.

Ik voelde al wel diverse spieren  maar aangezien ik die middag nog rustig richting ouders fietste viel het allemaal wel mee. (ik deed dat juist om de spieren soepel te houden)  Eenmaal weer thuis gekomen en na even te hebben gezeten was het 'mis' de spieren die die ochtend voor het eerst in actie waren gekomen protesteerden in alle hevigheid. Kom op, even door zetten, beetje bewegen dan gaat het allemaal wel weer. Niet dus, en ik gaf halverwege de avond de strijd op en ging vroeg naar bed.

Donderdagochtend werd ik wakker en wilde uit bed stappen, halleluja wat een spierpijn. Ik kwam het bed niet uit. Ik had geen last van mijn rug maar van de spieren er rondom heen. Ik wist gelijk waarom die oefeningen in het boek over krachttraining hadden gestaan, allemachtig. Ik ben een oud vrouwtje geworden. De hamstrings protesteren, de spieren die langs de ruggengraat lopen protesteerden, als ik mijn armen omhoog doe protesteert alles an als ik wil bukken forget it. Het doet geen zeer zoals bij rugpijn, dus ik weet dat het de spieren zijn die gisteren een enorme opdonder hebben gekregen.

Die oefeningen zal ik blijven doen, ik hoop alleen dat ik in de loop der tijd iets minder last krijg van spierpijn. Ik zal zeer zeker nog een aantal nieuwe oefeningen uit het boek halen maar laat ik eerst maar eens van deze spierpijn af komen.

1 opmerking:

  1. Te hard van stapel gelopen. O zo verllijdelijk. Nog wat er bij. Ik had het pas ook. Succes er mee,

    BeantwoordenVerwijderen