woensdag 24 augustus 2016

Kopje Koffie

Hoe vaak lees ik niet dat men het heerlijk vindt om in de tuin en/of op je balkonnetje een kopje koffie met een krantje te lezen. Nou, dat wilde ik ook wel eens ervaren.

Ik ben inmiddels in het bezit van een proefabonnement die een collega mij had gegeven dus het krantje in de ochtend was geregeld. Nu de kop koffie nog, ik hou van een koffie verkeerd dus dat werd het.

Stoel werd klaar gezet, grpmfff vinger ertussen, even onder de kraan dan maar. Hierdoor had ik niet in de gaten dat ik de koffie te heet had laten worden dus dat borrelde heerlijk weg, dan maar even wachten totdat het zou afkoelen. Hupsakee, naar buiten ermee. Stoel stond inmiddels wel goed maar ik was vergeten dat ik de avond er voor het tafeltje had gebruikt om dode bloemen op te leggen die ik uit de diverse bloembakken had verwijderd, dus koffie op de grond gezet om vervolgens de dode bloemen van het tafeltje te halen. He gatver, tafeltje helemaal vies. Even een nat doekje erover, jakkes de dode bloemen hebben een kleurtje achtergelaten in het mozaiek structuur van het tafeltje.

Even goed boenen. Ik had de kop koffie al op het desbetreffende tafeltje gezet omdat ik niet wilde dat ik er per ongeluk tegen aan zou schoppen terwijl het op de grond stond. Oh, nee groot gedeelte van het kopje  koffie plonsde over het tafeltje omdat ik te wild boende.

Ach, er zit nog genoeg in, kan wel. Zo, daar zat ik dan, ah nee he. Krant lag nog in de brievenbus, daar ging ik weer. He, he eindelijk daar zit madam hoor. Wat is dat toch heerlijk, kopje koffie in de ochtend met een krantje erbij...het duurt even maar dan heb je ook wat.

3 opmerkingen:

  1. Haha! Heerlijk he, die rust. totdat je je bedenkt dat je nog iemand moet bellen of een boodschap moet halen, of iets moet bestellen.
    Via via kwam ik hier terecht. Ik ga je volgen!
    Met groet
    Anita (Anita's dagboek)

    BeantwoordenVerwijderen