maandag 8 augustus 2016

Impuls aankoop

In mijn geval kan ik deze aankoop een impulsaankoop noemen. Ik was, samen met mijn moeder aan het winkelen en kocht een spijkerbroek. Ik had er eentje moeten weggooien omdat deze totaal versleten was op de plekken die alleen slijten doordat je veel fietst.

Ik koop nooit merk spijkerbroeken, ik koop spijkerbroeken die me lekker zitten. Ik had afgerekend toen mijn moeder meldde nog even op de mannenafdeling te willen kijken of ze nog iets voor mijn vader zag.

Zij dwarrelde uit naar rechts en ik ging de linkerkant op en toen....ik zag de jas van mijn dromen. De jas hing weliswaar op de mannenafdeling maar toch, dit was hem. Ik stond nog net niet te kwijlen, WOW! maar ja, ik had al een broek gekocht en dan ook nog eens een jas die ik eigenlijk niet nodig had. Eerst maar eens passen, ja hij zat heerlijk. Hij stond ook mooi. Moedertje kwam erbij staan en meldde plompverloren dat hij toch wel heel erg mooi stond en ik...ik twijfelde, wat te doen, zal ik wel, zal ik niet. Ik hing hem terug, vol twijfel. Nee, ik doe het niet. Ik had in mijn hoofd al besloten om er toch nog even over na te denken.

De volgende dag heb ik de jas alsnog gehaald, het bleef door mijn hoofd spoken. Het was koopzondag en de desbetreffende winkel was open. Hij hangt nu in de kast totdat het wat kouder gaat worden en hij zijn werk kan doen. Het is weliswaar niet helemaal een impulsaankoop maar het komt er voor mijn doen heel dicht bij. Ik denk altijd te veel na over een ietwat duurdere aankoop. De voor en tegens worden in mijn hoofd afgewogen, producten worden vergeleken, kan het ergens misschien iets goedkoper maar nee, niets van dit alles. Ik moest en zou deze jas hebben en weet je, ik ben er nog steeds uitermate tevreden mee.

Zo heel erg duur was de jas nou ook niet, €59,95. (ja, je leest het goed, ik ben eigenlijk de impulsaankoop al aan het goed praten) Maar in ieder geval ben ik even lekker uit de band gesprongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten