zaterdag 11 mei 2024

Watermeterstanden 2023-2024

 Zoals gewoonlijk moest ik begin januari mijn meterstanden aan V.itens doorgeven. Ik maakte een blunder en gaf de verkeerde meterstand door. Ipv 332 gaf ik 322 door. Ik dacht, shit straks denken ze dat ik fraude pleeg. Gelukkig was V.itens niet de beroerdste en na mijn melding van de fout werd alsnog de correcte stand genoteerd. Gelukkig had ik een foto van de meter gemaakt dus er was geen enkel probleem. 

Ik baalde echter wel, hoe krijg ik het voor elkaar ondanks het feit dat ik bijna de hele zomer in het zwembad heb gedoucht. 

In 2024 heb ik 25m3 verbruikt en ik 2023 24m3. Wat een aanfluiting!  Ik ga van €8,92 naar €9,00. Dat maakt mij niet, die 8 cent, dat is niets. Ik baal er wel van dat ik blijkbaar toch meer heb verbruikt dan verwacht. Ik weet het wel. ik hou van douchen en ik vermoed dat ik de tijd die ik onder de douche sta toch te ver heb laten oplopen. Waarschijnlijk dacht ik onbewust, ach je hebt de hele zomer in het zwembad gedoucht je kan makkelijk wat langer onder de douche staan. Je ziet onmiddellijk het resultaat. Opletten heeft dus wel degelijk zin. 

Laksheid dus. Dat wordt meer opletten. Ik heb nu al 2 weken niet meer onder mijn eigen douche gestaan omdat ik zwem maar als ik het doe zal ik toch beter moeten opletten. Ook sta ik af en toe onder mijn eigen douche omdat ik niet wil dat er legionella ontstaat dus af en toe zal ik thuis gaan douchen om de leidingen schoon te houden. 

Dit jaar wordt het dus wat beter opletten qua douchetijd. Ik doe het niet om het geld want daarvoor loont het niet of nauwelijks maar ik wil een kleine bijdrage leveren aan het milieu en het water waar we in de toekomst steeds meer op moeten gaan letten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten