woensdag 7 december 2022

Verjaardagsfeest

 Afgelopen vrijdag werd ik 50 jaar, de dag ervoor kwam ik op het werk en stond of liever gezegd zat er een levensgrote pop in de hal zodat iedereen  in het bedrijf wist dat ik 50 zou worden. De collega die het in elkaar had gezet meldde trots, het lijkt verdorie wel bijna je tweelingzus. Uiteraard heb ik mooie portretfoto's van mijn tweelingzus en mijzelf laten nemen. 

De dag zelf had ik vrij genomen als een cadeautje aan mijzelf. S'avonds om 18.00 haalde ik mijn ouders op en gingen we naar het restaurant die ik had gereserveerd om het te vieren. In totaal waren er 12 personen (the family) Ik reed nog verkeerd omdat dit de eerste keer was dat ik de route in het donker reed. Toen ik iets verder op even op mijn telefoon keek om de beste manier te vinden hoe ik moest rijden bleek dat ik al bijna bij de deur stond. Ik werd keihard uitgelachen door mijn beide ouders en bedankt maar weer. 

De ambiance was schitterend. We hadden een aparte kamer die was versierd met slingers en de tafelopstelling was dusdanig dat iedereen op elk moment met iedereen kon praten. Het eten was werkelijk verrukkelijk, ik heb geen wanklank gehoord die avond. (en ook daarna niet) Ik had gekozen voor een vast menu waarin elke keer uit 3 a 4 gerechten kon worden gekozen. De prijs voor dat menu wist ik dus al van tevoren. Je weet echter nooit hoeveel er gedronken wordt maar dat deerde mij niet.  

Eenmaal binnen namen we gelijk maar wat koffie (ik en mijn ouders waren wat vroeger zodat e.a.  eventueel nog geregeld of aangepast kon worden maar dat bleek helemaal niet nodig). Het was koud buiten en die gure wind maakte het nog erger dus een warm drankje werd wel gewaardeerd en bovendien, waarom niet. Ik bestelde koffie en toen mijn ouders zagen dat ik dat deed namen zij dat ook. Ze moesten even over de 'financiele' drempel heen en daarom zei ik direct, je besteld maar wat je wilt, vanavond maakt het niet uit. Het is feest, dus genieten. Ze zijn van de oude stempel, als je weet dat iemand het allemaal zelf moet ophoesten of dat iemand het wat minder heeft dan ga je niet als een gek alles opeten en/of opdrinken. Dat moest ik dus maar even direct duidelijk maken, je gaat genieten en dat mag ook. 

Mijn budget voor die avond was ongeveer €800. Dat moet genoeg zijn dacht ik. Mijn hele familie is niet zo van de alcohol dus dat scheelt met betrekking tot de wijnen maar zelfs dat had mij niet uitgemaakt. Zo vaak wordt je niet 50 dus dat moet je vieren. 

We hebben er ongeveer 3,5 uur gezeten en uiteindelijk kwam de rekening op €625 terecht. Dat was dus ruim onder mijn budget. De avond werd nog beter. Daarna zijn we naar huis gegaan en ben ik tevreden en gelukkig naar bed gegaan. Met andere woorden een TOPAVOND!

4 opmerkingen:

  1. Gezellig zo'n feestje en dan valt de prijs ook nog mee. Wat kun je je nog meer wensen. Alsnog gefeliciteerd met je 50 ste verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je 50e verjaardag!! Wat klinkt dat allemaal leuk en feestelijk! En zo fijn dat je een budget had en niet op de centen hoefde te letten en dan bovendien nog een stuk onder budget uitkwam. Kan je van de rest nog wat leuks doen als je zin zou hebben.

    BeantwoordenVerwijderen