zaterdag 13 november 2021

Zorgkosten

 Zoals ik al meldde ben ik zelf de grootste kostenpost dit jaar en dan met name mijn gebit. De kosten zijn behoorlijk en ik zat behoorlijk in de rats hoe ik dat ik zou gaan betalen. (het was meer, uit welk potje ga ik dit halen dan de gedachte kan ik dit wel betalen) 

Ineens dacht ik bij mijzelf wat doe ik toch idioot, heb ik nu wel of niet daar een kostenpotje voor en toen kwam de gedachte in mij op 'daarom heb je datzelfde potje destijds ook in het leven geroepen. Gebruik hem dan ook'. Dus dat is ook precies wat ik ga doen. Alles wat ik niet zo 1-2-3 zelf kan betalen kan gaat daar vanaf en dat is in dit geval de wortelkanaalbehandeling van zo'n €600 die ik niet zo even van mijn lopende rekening kan betalen. Ik zal alles betalen wat ik daarvan kan betalen maar als ik het niet redt dan haal ik het gewoon uit mijn potje wat ik speciaal daarvoor heb aangemaakt. 

Afgelopen week kreeg ik de eerste rekening al, namelijk de rekening voor het consult van de desbetreffende wortelkanaalbehandeling. Die is gedeeltelijk betaalt door de zorgverzekeraar en dan moet ik nog een gedeelte zelf betalen, die betaal ik bijvoorbeeld gewoon van mijn lopende rekening. 

Daar komt deze week ook nog eens bij niet alleen ben ik een stuk van mijn (andere) kies kwijt maar sinds deze week ook een gedeelte van de vulling van diezelfde kies. Om gek van te worden, werkelijk. Ik zat vrijdag een klein stukje chocola te eten en tot mijn schrik voelde ik na afloop een enorm gat in dezelfde gebroken kies. Ja, het gaat echt lekker deze maand. Gatverdarrie nog an toe. Gelukkig had ik al een afspraak staan voor diezelfde kapotte kies en ik belde voor de zekerheid of deze niet een klein beetje eerder kon en gelukkig kon dat. Nu kan ik maandag al terecht in plaats van woensdag. 

In ieder geval dit is nu precies waarom ik enkele jaren geleden dat zorgkostenpotje begon te vullen. Het zorgkostenpotje is gevuld met €1500 en daar kan ik makkelijk de kosten van betalen, ineens viel er een last van mijn schouders. Waarom dacht ik daar niet eerder aan. Soms is allemaal een stuk simpeler dan ik het in mijn gedachte voorstel. Ik maak er een groter probleem van dan het is. Na afloop zal ik het potje heel langzaam maar zeker weer bijvullen. Het geeft mij een stuk meer rust als ik weet dat ik iets heb om op terug te vallen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten