vrijdag 25 oktober 2019

Weekmenu's

Ik flatste maar wat in elkaar elke week totdat ik me realiseerde dat ik zo geld over de balk smeet en dat ik weinig 'echt' eten naar binnen kreeg. Ik kreeg een keer een boek in handen waarin diverse recepten stonden die mij wel wat leken dus ik kookte eens een keer week lang (ik geef toe niet elke dag) adhv een menu.

Normaal blader ik kookboeken ook wel door maar dan heb ik met hangen en wurgen 1 recept wat mij wel wat lijkt en dat was het dan. Het bleek een keto dieetboek te zijn, wist ik veel wat dat destijds betekende. Na enige tijd at ik meer groente dan ooit te voren. Nou is dat makkelijk gebeurt hoor want ik haat(te)  groente maar weekmenu nummer 1 was geboren.

Nou die week smaakte naar meer en ook pin.trest werd en word gretig gebruikt. Inmiddels heb ik 6 weekmenu's waar ik aan werk. De menu's zijn werk in uitvoering, soms is een gerecht geslaagd en soms is het een totale mislukking. Op woensdag pak ik mijn boodschappenlijst en schrijf ik de te kopen ingredienten op. Het leven is wat dat betreft een stuk makkelijker geworden. Ik schreef hier al een keer eerder over en nog steeds gaat het goed.

Ongeveer 3 keer per week eet ik een keto recept, het bevalt mij dusdanig goed dat ik het alleen maar wil uitbreiden. Er zitten zoals ik al meldde soms ook mislukte recepten bij maar goed aldoende leert men. Ik eet meer groente dan ooit tevoren. Ik hou me redelijk aan het weekbudget namelijk tussen de €30 en €35 euro.

Ik ben inmiddels meer dan 6 kilo kwijt. Persoonlijk denk ik dat het ook komt omdat ik een stuk zwaarder ben ga aan trainen maar ook de keto maaltijden helpen. Het enige wat ik nog wil verbeteren is dat ik met de restjes van de gebruikte groente ook wat in elkaar flans. Hoe minder ik hoef weg te gooien hoe beter, maw efficienter gebruik maken van de gekochte levensmiddelen. Dat is beter voor mijn portemonnee maar zeer zeker ook beter voor het milieu.

1 opmerking: