zaterdag 10 november 2018

Premie zorgverzekering

Vandaag lag hij in de bus, de nieuwe premie van mijn huidige zorgverzekering. Al eerder in het jaar werd mij medegedeeld dat ik niet langer gebruik kon maken van de collectiviteitskorting via de vakbond. Ik was dus benieuwd hoeveel mij dat zou gaan schelen. Er gaan in ieder geval een aantal extra 'zorgstukjes' afvallen die niet langer door de collectiviteitskorting worden gewaarborgd.

Je kon als lid van de vakbond bijvoorbeeld iets meer dan normaal naar de fysiotherapeut. Ik vond dat altijd wel handig maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er in al die jaren niet of nauwelijks gebruik van heb gemaakt. Ik heb alleen destijds ruimschoots gebruik gemaakt van de paradontoloog.

Als lid van de vakbond kon je ook kiezen voor een extra niveau 5 als tandzorg. De vergoeding daarvan was ruim maar daar betaalde je dan ook goed voor. Dit heb ik 1 jaar gedaan omdat ik in dat jaar behoorlijk aan de bak moest i.v.m. slecht tandvlees. Uiteindelijk heeft mij dat veel meer opgeleverd dan dat het heeft gekost.

Wat zou de nieuwe premie worden?  Het blijkt dat ik van €105 naar €113 per maand ga. Ik heb dan de hoogste eigen risico, zolang ik dat nog kan volhouden hou ik die erin maar ik besef maar al te goed, hoe ouder je wordt hoe meer (kleine) gebreken erin sluipen.

Het voordeel is nu wel dat ik rustig om me heen kan kijken want ik hoef nu niet meer te gaan vergelijken met de voordelen van de vakbond erin. Ik ga dus even heerlijk 'shoppen'. Ik hoef niet weg bij mijn huidige zorgverzekeraar maar rond kijken kan nooit kwaad. Binnenkort zullen ongetwijfeld de verschillende vergelijkingssite weer opduiken en dan ga ik eens even rustig kijken en vergelijken.

Ik zit nog even te twijfelen of ik mijn zorgpotje aanbreek om de premie ineens te betalen of dat ik dit toch weer per maand zal gaan doen. Ik twijfel, je krijgt natuurlijk dan wel extra korting omdat je een heel jaar ineens betaald maar mijn buffer voor wat betreft eventuele onverwachte zorgkosten is dan natuurlijk wel leeg.

was getekend, twijfelkontje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten