vrijdag 20 januari 2017

Voorraad

Ik hou graag een voorraad aan, soms denk ik dat het een beetje teveel is want dan loop ik door de supermarkt en in plaats van mijn (vlees) voorraad aan te spreken koop ik weer wat anders voor het avondeten die week. Niet zo slim dus in sommige gevallen. Het is maar goed dat ik maar 1 a 2 keer per week in de supermarkt kom. Ik zou een impuls aankoper zijn ondanks het feit dat ik een lijstje mee neem.

Ik heb besloten om meer houdbare dingen op voorraad te kopen en vorige week was er een buitenkansje. Toiletrollen, ik had twee weken ervoor net een nieuw pak gekocht, 12 rollen voor €2,19 maar nu was er een een aanbieding van 24 rollen voor €2,99. Dus ipv €0,18 per rol zou ik €0,12 cent per rol betalen. (afgeronde bedragen wel te verstaan). Het was nogal een pakket, hoe krijg ik dat mee naar huis, ben immers op de fiets. Het kostte wat moeite maar nu heb ik een voorraad die volgens mij wel een heel jaar mee gaat, die hoef ik voorlopig niet meer te halen.

Het andere item waar ik nu op aas is wasverzachter, de voorraad is op, ik ben met de laatste fles bezig en die raakt zo langzamerhand ook op. De goedkoopste fles koop ik niet, heb ik geprobeerd en ik had het gevoel dat mijn handdoeken als wapen konden worden zo hard waren ze na een wasbeurt met die goedkope troep. Het ziet er ook uit als water met een kleurtje en een geurtje. Maar goed, als je het niet probeert weet je het ook niet.

Ik zit nu qua wasverzachter ertussen in, ik heb geen A merk maar een gewoon doodnormaal huismerk. Die kosten €1,25 per fles maar soms zijn er aanbiedingen van A-merken die dan net even wat voordeliger zijn en dan zie je mij de winkel uit lopen met zo'n 6 flessen a €1,00 per stuk. (alleen als het goedkoper is dan het huismerk, anders neem ik het natuurlijk niet mee)  Ik kom dan een heel eind en soms met een beetje geluk doe ik hiermee totdat de volgende aanbieding van dezelfde wasverzachter er weer is. (en dat kunnen dan verschillende A en/of het huismerken zijn)

Nu ik dit zit op te typen bedenk ik me ineens dat ik ook maar eens bij die discountzaken moet gaan kijken. We hebben er hier 2 in onze gemeente, A.ction en de B.azaar. De laatste is wat meer richting huishoudelijke artikelen, toch maar eens gaan kijken of zij daar een leuke aanbieding hebben of zelfs vaste lagere prijzen dan in de supermarkt voor de wasverzachter.


4 opmerkingen:

 1. Ook ik doe zo de boodschappen. Dat resulteerde er vorige week in dat ik voor het hele jaar aan wasmiddel en wasverzachter in huis heb :) omdat ik alleen ben kom ik met zo'n 1,5 wasje per week uit, dus dat spul gaat erg lang mee. Helaas heb ik (nu nog) te weinig opbergruimte, dus moet ik me beheersen wat aanbiedingen en groot inkopen betreft. In de zomer komt er een tuinhuis en is de berging vrij van fietsen. Dan komen daar twee kasten te staan waar alle voorraad mooi in kan. Verheug me er nu al op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een kleine voorraad in mijn schuur staan (die ik eigenlijk eens hoognodig moet nakijken), oa wasmiddel die ik ooit heb gekocht nl 4 bakken voor €10,00. Ik doe daar nu nog mee en dat ik denk ik al wel 3 jaar terug. Ook ik was ong. 1,5 was per week.

   Verwijderen
 2. Beter helemaal geen wasverzachter gebruiken: erg slecht voor milieu, machine en portemonne!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Idd ipv wasverzachter azijn, google het maar eens

  BeantwoordenVerwijderen