woensdag 29 juli 2015

Koelkast III

Vandaag werd de koelkast geplaatst, men zou tussen 11.00 en 12.00 komen. Om 11.30 zag ik de bus door de straat rijden en deed ik alvast de voordeur open (incl. hoofdingang) Eerst kwamen de 2 mannen de oude koelkast verwijderen en dat was nogal een onderneming.

Er moest wat verwijderd worden, lees afgebroken want anders kon dat oude 'kreng' er niet uit. Ik baalde al maar goed, wat niet anders kan dat moet dan maar. Heel voorzichtig schuifelde ze hem eruit. Opeens kwam met  veel kabaal de potten en pannen die er bovenop stonden, waarvan wij (inclusief mezelf) dachten dat zij netjes op een vast gemonteerde plank stonden naar beneden donderen. We kwamen er dus op de verkeerde manier achter dat de vorige bewoner deze gewoon had neergelegd op de koelkast en nergens had vastgemaakt.

De beide mannen schaamden zich kapot, ik heb ze zeer snel gerustgesteld, ook ik die hier al 8 maanden woon had DAT niet in de gaten gehad. Ze vroegen zich af of er wat kapot was gevallen.

'Tja, antwoordde ik, daar kunnen we nu toch niets meer aan doen dus ik zeg vooral doorgaan'

Terwijl de heren de oude koelkast in hun wagen stopte bekeek ik de schade en ruimde ik deze even snel op, de glasscherven bij elkaar geveegd en de stofzuiger deed de rest. De schade viel mee, er was 1 kleine ovenschaal kapot gevallen, een pannendeksel had een deuk opgelopen en mijn bak op een draaibaar plateau was kapot. Dat viel nog mee, ik heb meerdere ovenschalen dus dat was geen man overboord, de deksel gebruik ik toch zelden of niet maar die bak op een draaibaar plateau daar baal ik wel van.

Daar kwam de nieuwe koelkast al aan, het was nog even spannend of die precies in de nis paste maar gelukkig bleek ik die afmetingen goed te hebben opgemeten. De nieuwe koelkast is een stuk kleiner dan de oude en wat ik nu al merk een stuk stiller, wat een verademing.

Het betekent echter wel werk aan de winkel, die plank boven de koelkast was wel heel handig om het ea in op te bergen, ik doe hem weer terug maar dan wel op zo'n manier dat hij niet op de koelkast leunt dus ik moet er zelf wat op verzinnen. Als ik aan de zijkanten rondom latjes vastzet dan kan daar de plank mooi op liggen en omdat de koelkast kleiner is heeft hij nog genoeg luchtcirculatie om goed af te kunnen koelen en misschien past er nog een extra plank in ook.

Eerst maar eens alle troep opruimen en de koelkast inruimen, dan zien we wel weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten