donderdag 4 april 2024

Overgang

 Tja, wat kan ik zeggen. Ik zit stevig in de overgang, mijn stemmingswisselingen zijn fenomenaal. De maandelijkse periode is er nog wel maar verschilt van datum (eerder of later) en is korter van duur. Wanneer ik het moet worden heb ik vreselijke gedachten (depressie) Allerlei rampscenarios komen aan de beurt. Ik ben me daar inmiddels van bewust en weet dus waarom ik ze heb en weet wanneer deze met name tevoorschijn komen. (rond de tijd van de maandelijkse periode) 

Het heeft best wel impact op mijn leven en vandaar dat ik periodes heb waarin ik niet of nauwelijks blog. Het afgelopen jaar ben ik een beetje aan het experimenteren geweest met supplementen. Ik had er een waarvan ik wel dacht dat deze hielpen maar die waren behoorlijk duur dus maar weer verder gegaan en na nog wat andere geprobeerd te hebben ben ik nu toe aan diegene waarvan ik het gevoel heb dat dit mij weer wat rust schenkt en geen arm en been kost. Ik zeg bewust niet welke want waar ik wel achter ben gekomen is dat iedere vrouw de overgang anders ervaart en daar dus ook andere methodes voor heeft (of niet) om deze hormonale achtbaan te overleven.

Afgelopen maand dacht ik eens uit te proberen om niets te slikken en eens te kijken wat het resultaat was. Nou, dat heb ik geweten, de achtbaan was uitverkocht zo ging de onrust tekeer in mijn hoofd. Dus 10 dagen geleden weer begonnen met slikken en ik moet zeggen heel langzaam ben ik een beetje weer mijzelf aan het worden ben. Wat een shitzooi zeg. 

Wat is er allemaal gebeurt de afgelopen tijd, nou mijn vader is wederom in het ziekenhuis beland. Gelukkig mocht hij na 1 dag al weer naar huis, hij had spierpijn tussen de schouderbladen. Waarschijnlijk heeft hij wat lopen scharrelen in de tuin toen het zonnetje het weer toeliet en dat is hem teveel geworden. Allerlei tests later mocht hij gelukkig weer naar huis maar de schrik zat er weer goed in. Dat heeft weer even tijd nodig om te settelen maar is zeer vermoeiend. Ouderdom komt met gebreken maar om hem zo te zien aftakelen is geen pretje. 

Op het werk is het eigenlijk doorgedrongen dat de afdeling op zijn laatste tanden loopt en na een evaluatie zijn er maar liefst 5 vacatures uitgezet. De verbouwing die al meer dan 1 jaar duurt heeft er ongelofelijk ingehakt. Onze afdelingshoofd heeft met de vuist op tafel geslagen en duidelijk gemaakt dat haar afdeling uitgeput is. Elke keer als er maar iets bijzonders is worden wij ingezet zonder er over na te denken dat het niet meer kan. Nu werd er weer gevraagd of wij konden surveilleren bij een evenement maar daar heeft het hoofd een stokje voor gestoken en heel duidelijk gemaakt dat nu eerst onze eigen werkzaamheden voorrang hebben. Uit de evaluatie bleek zelfs dat die 5 vacatures eigenlijk nog niet genoeg zullen zijn maar wij zijn er maar wat blij mee. 2 fulltimers en 3 parttimers zullen erbij komen, de eerste gesprekken zullen al deze maand plaatsvinden. 

Hopelijk wordt ik weer een beetje mijzelf de komende tijd en zal ik weer regelmatiger bloggen. 1 opmerking:

  1. Ik wil je hierbij alle goeds en sterkte wensen met die overgangsperikelen. Ik ben al een poosje klaar ermee maar weet dat het heel ingrijpend kan zijn. Ik had vooral last van sombere buien en nachtzweten. Nooit opvliegers gelukkig. Maar het is geen 'picnic in the park' . En wat fijn dat jullie versterking krijgen op het werk!! Succes en hoop dat het je lukt wat meer te bloggen, lees je altijd met veel plezier. xx

    BeantwoordenVerwijderen