woensdag 8 november 2023

Isolatie binnenmuur

 Op dit moment, as we speak wordt er een tussenmuur geisoleerd. De muur staat tussen mijn slaapkamer, die altijd koud is vanwege het open raam en mijn keuken. De vorige bewoner heeft de originele muur er tussenuit gehaald, de raampjes die er in zaten verwijderd en een simpele houten frame er weer neer gezet. Niets mis mee maar van isoleren had meneer nog nooit gehoord. 

Elke winter zat ik weer tegen mijzelf te zeggen ik moet toch eens....dus enige tijd geleden de stoute schoenen aangetrokken en een klusjesmeneer ingehuurd om te controleren of het inderdaad niet was geisoleerd en om het eventueel te isoleren. Het was dus niet geisoleerd. 

Nu is hij bezig om aan een kant het eruit te slopen en dikke platen isolatiewol erin te proppen maar voorlopig is het slopen. Wat een troep. De rookmelder ging af vanwege de enorme stofwolken maar nu gaat het qua slopen richting het einde. 

Ik hoop (en denk ook) dat het gaat helpen om het net even wat warmer in de hal/keuken te hebben en krijgen. Het kost me €450 en dan wordt alles voor me gedaan. Het enige wat ik moet doen is de muur na afloop sauzen. (en zelf verf uitzoeken natuurlijk maar die heb ik nog in de schuur staan) 


Eerst maar eens maar weer een hele muur krijgen en dan zien we wel weer verder. 😀

Update; Wat ik al dacht, de vorige bewoner heeft destijds weer iets bedacht wat werkelijk shit is. Hij heeft te smalle balken geplaatst en er een enorme partij stucwerk tegenaan gegooid om de muur weer egaal met de rest van de stenen muur te krijgen. Hierdoor moeten mijn gipsplaten ook gestuct moeten worden omdat er anders verschil te zien is in de muur. Dat wil ik niet. Ik wil een mooie strakke egale muur. De klusjesman snapt er ook niets van en vraagt zich af waarom toch. Als de juiste maat balken waren gebruikt was het een stuk goedkoper geweest dan zo'n dikke laag stucwerk erop te smeren. 

Gevraagd om opties, wat kan er en wat is mooi. Ik heb besloten dat hij dan ook maar moet stucen. Dan kost het maar wat meer maar ik zelfs als leek kan zien dat de andere opties flut opties zijn. Zucht.... 


2 opmerkingen:

  1. Vervelend zo'n onverwachte verrassing als je iets laat doen waardoor het duurder wordt. Mijn man komt vaak bij mensen thuis waar klussen zijn gedaan die niet goed zijn gedaan. Haast, goedkoop en iemand die nog wel een mannetje kent die het kan oplossen zijn vaak niet de beste oplossingen. Hoop dat jouw klusjesman mooi werkt levert want dan heb je er altijd plezier van. Succes en sterkte met de troep!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij heeft mooi werk geleverd, werkte ook netjes en de muur ziet er weer strak uit. Al geschilderd het enige wat er nog mist is een plintje aan de onderkant want die kon hij niet redden omdat de vorige bewoner er zo'n dikke laag stucwerk tegen aan heeft gegooid dat hij echt moest slopen. En het verschil is te merken in de gang, het was het waard.

      Verwijderen