zaterdag 12 januari 2019

Socialiseren

Ik heb dit al een keer vermeld, ik ben een introvert. Wanneer er ergens een feestje is dan sta ik aan de zijkant de 'mensen' te bekijken. Daar is helemaal niets mis mee, zo is het nu eenmaal. Dat heb ik geaccepteerd en wanneer ik over mijn grenzen heen ga merk ik dat direct, ik wordt dan een zeer onaangenaam mens. Ik voel dan teveel druk om 'gezellig' te zijn. Ik loop dan als een kip zonder kop onzin te kletsen waar ik later weer spijt van krijg.

In april 2018  zijn er nieuwe bewoners gekomen in de woning naast mij, een jong stel die perfect hier in het complex past. Ze zijn rustig, netjes dus wat wil je nog meer. De buurvrouw had mij al een paar keer uitgenodigd om eens te komen kijken en kennis te maken. Dit had ik tot op heden nog niet gedaan, ik weet dat van mezelf, ik vergeet het en ik ben zoals ik al zei, een introvert mensje. Dus als het socializen niet hoeft dan probeer ik er onder uit te komen.

Nu hielden de 'nieuwe' bewoners vandaag een house-warming en wederom had de buurvrouw gevraagd om langs te komen. Ik sprak mezelf moed toe en dat het van het zotte was dat ik nog niet op haar uitnodiging was ingegaan en stapte over de drempel heen en maakte kennis met haar vriend, haar familie en hun vriendenkring.

Ik had ook een house-warming gift meegenomen. Om het te begrijpen zal ik even snel de achtergrond bij dit cadeautje vertellen. Afgelopen week hadden ze mij gevraagd of ik ook zo'n last had van vocht in het appartement. Ze namen mij mee naar hun (inbouw) kledingkast die binnen de kortste keren na grondige schoonmaak weer zwart van de schimmel werd. Waarschijnlijk vocht en er was hun verteld dat ze nog beter moesten ventileren. (lekker makkelijk gezegd door de verhuurder van dat appartement)

Ik heb hun toen gezegd dat ik als VVE bestuurslid ook eens zou vragen of er ook naar de buitenkant kan worden gekeken voor wat betreft de voegen. (je weet maar nooit) Maar goed om even terug te komen op mijn house warming gift.  Ik had dus 2 vochtvreters in een leuk cadeau tasje gedaan en dat als house warming gift gegeven. De buurvrouw vond de grap schitterend en lag helemaal dubbel.

Ik heb even 'gepraat' wat gedronken, gegeten en ben toen weer gegaan. Ik ben letterlijk en figuurlijk een drempel overgestapt, ik kende niemand (een ramp als je introvert bent) en ben toch gegaan. Vandaag ben ik trots op mezelf. Een toppertje !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten