woensdag 2 oktober 2024

Klusjesmannen ivm verbouwing

De afgelopen week had ik een aantal klusjesmannen op bezoek. Op maandag en dinsdagavond  klusjesmannen die het werk beoordeelden wat in mijn keuken gedaan moet worden. En op woensdagochtend was er iemand al om 07.30 voor onderhoud aan de CV ketel. 

De klusjesman op maandagavond vond ik wat, ik kan het niet omschrijven een beetje rigide. Ik heb nog geen keuken besteld en wilde gewoon eens weten wat mijn mogelijkheden zijn. Ik kreeg het gevoel dat dit niet de bedoeling was en dat ik zijn tijd aan het verspillen was. Het liefst wil ik iemand die mij dat geregel uit handen neemt. Ik bestel de keuken en voor de rest moet hij het maar doen. (uiteraard in overleg aangezien het mijn keuken is) Maar hij pikte dat niet helemaal op. Ok, les geleerd de volgende avond meldde ik dat heel duidelijk. 

De eerste klusjesman meldde dat er een nieuwe groep op de meterkast moest komen om de inductieplaat te accommoderen. Dus een hele nieuwe meterkast want er was immers geen ruimte meer op de huidige meterkast. Ik had daar mijn twijfels bij aangezien er 2 groepen zijn die nog niet gebruikt worden dus waarom zet je daar dan niet de ontbrekende inductiegroep op dacht ik nog naief maar goed, wie ben ik een leek en meer niet. Ik weet niet, het was het net niet. Het klikte niet. (misschien is hij wel heel goed maar toch)

De tweede avond klikte het wel, hij ging meteen aan de slag. Opmeten, suggesties kortom hij dacht mee. Hij ging als een wervelwind. Het duizelde me me af en toe maar elke vraag die ik stelde gaf hij netjes antwoord op en bood opties aan. Het hielp ook dat hij dezelfde soort keuken ook al had verbouwd bij de buurvrouw en die was meer dan tevreden. Hij wist wat hij deed en hij meldde wat ik al dacht voor wat betreft de meterkast. Nieuwe meterkast was niet nodig, gewoon de ruimte benutten die de 2 ongebruikte groepen zouden achterlaten als ze werden weggehaald. 

De vloer wel of niet weghalen, hem maakte het niet uit. Tegels eruit halen was goed maar ik kan ook de vloer egaliseren en een pvc vloer erop leggen. Daar ben ik nog niet over. Ik neig naar nieuwe tegels. Hij meldde dat hij connecties had bij een keukenboer en als ik ermee akkoord ging dan stuurde hij de afmetingen van de keuken naar die keukenboer zodat ze daar al wisten hoe of wat. Ik zou dan zelf beslissen of ik wel of niet daarvan gebruik wilde maken. Ach, waarom niet. De buurvrouw had ook al gemeld dat zij dit ook had gedaan en zeer tevreden was over de service. 

Al met al, wist ik het eigenlijk gelijk al. Dit wordt hem, enthousiast maar rustig. Netjes en beleefd. Wat ik nog wel wil doen is even bij de buurvrouw kijken naar een detail. Ik wil kastjes aan beide kanten omdat de keuken eenvoudig weg zeer klein is dus kastruimte is een pre. Nu wil ik ze aan de ene kant tot aan het raam maar hij meldde dat kastjes bepaalde breedte zijn en dat komt dan voorbij het raam tenzij ik ze op maat laat maken. M.a.w. het steekt iets uit, vindt ik dat mooi of niet. Aangezien de buurvrouw ook kastjes aan beide kanten van de keuken heeft wil ik bij haar kijken hoe ze dat heeft opgelost. Op maat of de standaard kastjes en als het standaard is hoe ziet dat er dan uit. 

Al met al, ik heb veel om over na te denken. Ik ben zeer benieuwd naar de offerte zodat ik een klein beetje inzicht heb in de kosten. Lang gespaard dus hopelijk heb ik genoeg. Over 2 weken eerst maar eens kijken bij de keukenboer in kwestie.