donderdag 26 juli 2018

Warmte (what else)

Iedereen heeft het ongetwijfeld al een keer vermeld, het is warmer dan warm. Ik had het nog niet zo meegemaakt omdat ik in een omgeving werk die gekoeld wordt dmv klimaatbeheersing. Het is geen airco maar houdt de werkplekken wel koel. Aan het eind van de middag als ik weer naar huis ga is de allerergste hitte voorbij dus ik had het nog niet zo heel erg meegemaakt.

Gisteren was echter mijn vaste vrije dag en dat heb ik geweten, s'ochtends vol goede moed toch gaan sporten. Ik was extra vroeg gegaan en zo kon het al zijn dat ik om 07.45 in de sportschool gewichten stond te heffen. Ik besloot een krachttrainingscircuit te doen die daar al staat zodat het gehele lichaam aan het werk zou worden gezet. Ik was om 09.00 weer thuis, je moet immers ook niet overdrijven. Even douchen, was erin gooien en huppakee buiten op het balkon heerlijk een glas limonade naar binnen gooien. Wat zeuren ze nou toch, die warmte viel best mee.

S'middags werd het echter steeds heter en op een gegeven moment was het zelfs binnen 28 graden ondanks het feit dat ik s'ochtends alles had opengegooid, door laten waaien en nog meer van die rare fratsen. Nu zat alles potdicht in een vruchteloze poging de warmte buiten te houden. (dat lukte dus niet) Dan maar richting het bos, ik had namelijk geen zin in dat overvolle giga-grootte buitenbad die op 10 minuten van mijn huis is gevestigd.. Heerlijk rustig rondgedwaald maar ook daar was het nog warm, weliswaar niet zo warm als in de volle zon maar toch.

Ik liep een rondje bij een vijver waar ondanks het water sommige planten het heel moeilijk hadden, ze waren helemaal bruin, vrijwel afgestorven. De beheerder had diverse sproeikanonnen die water vanuit de vijver pompte aan staan maar ik vrees dat dit voor sommige rhodondendrons te laat was. Aan het einde van mijn rondje rondom de vijver ben ik maar even op het terras gaan zitten, bestelde een cappuccino en las wat in mijn meegebrachte boek. Het regende eikels op dat terras, hieraan kun je goed merken hoe zwaar de natuur het momenteel heeft. Gelukkig viel er geen eentje in mijn koffie en na in totaal ongeveer 2 uur weg te zijn geweest stapte ik mijn oververhitte huis maar weer in.

Ik ben heel blij dat ik vandaag weer aan het werk kan, al was het alleen maar omdat de temperatuur daar zeer aangenaam is. Er is op dagen zoals vandaag niet zo heel veel publiek vanwege de hitte die men eerst door moet om bij ons te komen maar eenmaal aangekomen bij ons wordt je als bezoeker wel beloont, de temperatuur is zeer aangenaam. Ik verheug me er nu al op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten